Борисов се издъни с Цачева!

13240
Борисов се издъни с Цачева!
Снимка: БГНЕС

Уникален в Европа, а може и в света, бил Борисов - с десетте изборни победи на неговата ГЕРБ над основния си изборен опонент БСП. Не е сигурно обаче, че десетте победи ще станат единадесет, сега, на 6 ноември, когато ГЕРБ и Борисов ще имат за свой боец Цецка Цачева. Голяма работа е Цеца, но не съвсем, и затова "машината за успешни вотове" Борисов този път съвсем не е сигурен победител! Не защото БСП този път е по-силна - напротив, с приближаване на вота "генералният" кандидат на столетницата Румен Радев с несръчните си изпълнения пред микрофоните все повече се доказва като поредният лош избор на Столетницата. Шансът на БСП този път е в немарливостта на Борисов при избора на кандидата за стола на "Дондуков" №2! Казано направо, не Цецка Цачева е човекът, който може безапелационно да донесе единадесетата изборна титла на ГЕРБ!

Този път Борисов сбърка - и това може да му изяде изборната победа. Цачева може и да го издъни:

- въпреки Генерала, който все повече доказва колко не може и колко случаен и неуспешен избор е;

- въпреки глупотевините на Корнелия Нинова и БСП като цяло, които през този изборен сезон са си поставили като задача на задачите да бъдат свирепо агресивни и зли;

- въпреки злорадата и злонамерената кампания, която безпричинно и тенденциозно водят "костовистчетата" от ДСП, начело с Радан Кънев, лично срещу Борисов;

- въпреки добрите първи две години от втория управленски мандат на ГЕРБ...

Цачева просто не беше "най-точният" човек на ГЕРБ за "Дондуков" 2. И то не защото не става или не заслужава, а защото - нищо лично, разбира се! - Цецка Цачева просто не е достатъчно ОБАЯТЕЛНА! И то не сама за себе си, а в сравнение с останалите трима, които вървяха редом с нея в предварителната вътрешнопартийната листа за кандидат-президент: Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и дори бургаският кмет Николов! Който и от тези тримата да беше избран на нейно място, би имал (поне) два пъти по-голям шанс да бъде избран на 6 ноември за следващ български президент. За Йорданка Фандъкова дори можеше да се гарантира, че щеше да направи това от първия път - със софийската кметица като кандидат-президент ГЕРБ щеше да спести на държавата десетки милиони, които сега ще трябва да даде за втория тур на изборите!

Борисов говорил с ДПС за гласовете им, но не ги искал

Имало е официален разговор между премиера Бойко Борисов и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ относно гласовете на партията на Доган п...

Иначе Нинова наистина се оля в предизборната си злоба - пяна има на устата. Връх на лудостта ѝ за власт е обвинението, че видите ли, Цачева била член на БКП в годините преди 89-та; била "ренегат" и мимикрирала с ролята си на демократ и следователно не била подходяща за президентския пост, без да прави сметка - Нинова - че с това си обвинение обявява за "ренегати" и почти всички досегашни български управници - като се почне от бившите обитатели на "Дондуков" 1 Жельо Желев и Георги Първанов, мине се през Иван Костов, и се стигне до почти всички настоящи кандидат-президенти, воглаве с Калфин, който за десетинна години преплува през бурните политически води от БКП, през БСП и Евролевицата, та чак до АБВ! А като стана дума за политически ренегати-плувци, самата обвинителка Корнелия Нинова е професионален плувец - майстор на спорта: как така, обвинявайки, председателката на БСП бързо и удобно забрави собствените си "плувни" постижения! За който е забравил (а и на нея самата), да припомним, че плувният политически маратон на Корнелия Нинова премина през рекордното разстояние от БКП, през СДС (в чието правителство 1997-2001 година беше дори заместник-министър на икономиката), за да акостира в стил "бътерфлай" (пеперуда) на мостика на БСП!

Накрая - пак за грешката на Борисов. Цачева е приемлив избор, но и рискован! Далеч по-безспорни победители в президентската надпревара щяха да бъдат тримата "пренебрегнати" от Борисов: Фандъкова, Томислав Дончев и кметът на Бургас Димитър Николов! А да не говорим за Кристалина Георгиева, която вместо да бъде насила набъркана в тъпата и безнадеждна битка за председател на ООН - негативи, които тя тепърва ще трябва да трие от иначе добрата си биография, спокойно можеше да бъде "командирована" от Брюксел на "Дондуков", без това да омаловажава ни най-малко най-високия български пост. Недалновидно и лекомислено беше похарчен имиджът на едно от малкото "световни" български имена и някой трябва да плати за това! Дано обаче да не е самата Кристалина, защото ще е незаслужено, а и тя вече един път "си плати"!

И нека се разберем: всичко казано дотук не означава, че о. р. генерал Радев вече се е настанил на стола на Плевнелиев. Не бързай с шампанското, Генерале, Цачева наистина не е Фандъкова и Томислав, които щяха да те издухат от раз, но Цачева все пак е "човекът на ГЕРБ и на Борисов"! А това означава много - срещу БСП и фалшивите й "инициативни комитети" ГЕРБ и Борисов са се доказали поне десет пъти! При това поредни!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com