БСП пак се цепи!

10242
БСП пак се цепи!
Снимка: БГНЕС

Първанов навремето не успя, или по-точно - успя наполовина. Сега в БСП е на ход поредно роене - и който в Столетницата не го вижда или се прави, че не го вижда, значи е заслепен и има мно-о-о-го да пати.

Прави се, че не го вижда и самата Нинова - нищо, че именно тя е в основата му; че именно тя успя да насъска (и нахъса) така наречените "млади" срещу обявените за "стари" и да ги употреби така, че не само в парламента, но и на "Позитано" 20 двете бойни групи вече даже не се и забелязват! Особено безкомпромисни са "младоците", които най-високомерно и нагло, тенденциозно и демонстративно игнорират иначе заслужилите за партията апаратчици Михаил Миков, Янаки Стоилов, Мая Манолова (и тя, да не повярваш, доживя това!), мъжа ѝ Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, особено Георги Гергов и т. н. Скрили се се, милите доскорошни партийни титуляри, в миша дупка и не смеят да си покажат носа по коридорите на партийната централа, сякаш не бяха те тези, които само допреди шест месеца колеха и бесеха пак там.

Георги Гергов: БСП не може да бъде партия от един човек

"БСП не може да бъде партия от един човек. Ние си елиминирахме лидерите на върха. Скандалът си вирееше много от рано в БСП, още с идван...

Засега на Нинова ѝ се носи славата на герой - подмлади партията, казват, заздрави позициите на лявото, казват, но успоредно с това насъска подрастващите партийни активисти, и то така, че дори и най-злите партийни кучета от зората на демокрацията не могат да им се опрат: лаят, ръмжат, мажат и громят опонента, така както и Народният съд не го е громял!

Да, ама на дневен ред в Столетницата е поредното разцепление. Най-видно е то в парламента. Сега там има около 28 души (броят се тайно всеки ден в кулоарите на Народното събрание), които при сигнал са готови веднага да се отцепят от парламентарната група на "БСП-лява България" и да възстановят унижената от Нинова бивша парламентарна формация на БСП, предвождана тогава от Миков. За най-голяма изненада начело на "отцепниците" стоели уж най-послушните на Нинова по-възрастни в ръководството - Бриго, Гечев, Жельо Бойчев и, разбира се, богатирът Таско Ерменков. Те щели да сформират алтернативна лява парламентарна група и да дръпнат партийното обществено мнение към низвергнатите "бивши". Те пък засега само привидно били сложили оръжието и само чакали сигнал, за да атакуват - както възвръщане на шефските си позиции, така и бруталната председателка Корнелия Нинова, нищо че и самите те преди година я лансираха и избраха.

Така днес в БСП има две по-малки БСП-та. Едното е БСП на Нинова, от него в парламента трупат актив около 60 парламентаристи, предимно младоците-кариеристи, начело със Стойнев, Симов, Зарков, Паргов и Кутев, спечелили си вече сред широката членска маса подигравателното име "новият комсомолки набор в партията", както и наименованието "БСП-джуниър", а другото БСП, самонарекло се "БСП-автентично", обяснимо включва изгонените от парламента и от ръководството на партията стари и препатили прехода бивши комунистически кримки!

Битката в Столетницата се изостря, въпреки че председателката всячески се опитва и засега почти успява, ако не да тушира противоречията, то поне да ги прикрива. Така, че да не бият на очи и уж да не представляват някаква опасност за здравето на партията. Добре е да се знае обаче, че "низвергнатите" вече имат щаб, и това най-ясно личи от изявленията на говорителя им Георги Гергов, който не само, че все по-често се явява в гледаните телевизионни емисии, но става и все по-бояк и настъпателен! А това, което плаши най-много Нинова и партийните младоци, наречени от Гергов "дечурлигата на Нинова", е, че говорителят става все по-убедителен в аргументите си! Ако към това се прибави и фактът, че прокудените имат на страната си и омбудсмана на републиката Мая Манолова, тоест свой човек във висшата държавна администреция, то изгледите им за краен успах в битката за БСП не са никак малки!

БСП биха подкрепили вот на недоверие

БСП биха подкрепили вот на недоверие към кабинета. За каквато и да поискат вот на недоверие "Воля", все ще са в правото си, заяви пред...

На Нинова не ѝ се вярва и нещо друго - че нейното другарче от бойната им група, екранният любимец на цял един народ, някогашният непробиваем майор Деянов от разузнаването, а сега уважаван и обичан доайен на партията и на българското кино, зам.-председателят Бай Стефан Данаилов, все повече се отвръщал от нея и все повече се обръщал с лице към несправедливо натирените, които пък с гордост споделяли, че Майорът все повече започвал да споделя съкровените им желания за връщането им на ръководните позици в БСП!

Накрая? Няма да внасяме смут в партийните редици, но през последните дни все по-упорито сред тях се говори, че невинната катастрофата на служебния автомобил на Нинова не била никак невинна! Това, обаче, са крайно недоказани слухове.

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com