България на бройлерите не разбра как я доизпържиха с КТБ

4888
България на бройлерите не разбра как я доизпържиха с КТБ
Снимка: БГНЕС

Днес няма да си говорим за свински опашки. Няма да си говорим за винетки, за цената на бензина, за някоя търговска верига, която плаща заплати на служителите си колкото да карат от месец на месец. И за Динко няма да си говорим. Защото това е просто следствие на онова, което отказваме да видим и да накажем, за да имаме по-добър живот.

Вчера (13 април) парламентът прие поредния закон. Този път това са поправки в Закона за банковата несъстоятелност - с дейното участие на Делян Пеевски и Йордан Цонев, тук още ме присвива коремът ос мях. С поправките, най-просто казано, се направиха такива вратички, че никой обикновен българин да не разбере случайно КОЙ краде най-много пари от Корпоративна търговска банка. Това беше сторено с два доста хитри трика. Първо – при сегашното разследване на КТБ, а и при разследване на всяка бъдеща КТБ, никой обикновен гласоподавател и данъкоплатец няма да знае какви задачи се дават на международни разследващи консултанти като AlixPartners. Защото има голяма разлика между това да кажеш КАК са откраднати парите и това да кажеш КЪДЕ са отишли тези пари или пък да вземеш ДА ВЪРНЕШ поне част от тези пари. Картината на огромните скандали се открива толкова, колкото решат управляващите. За 26 години който не разбра, че управляващи и опозиция в България са едно и също и се сменят само лицата пред микрофоните, но не и посоката на дееволюция, значи е тотален тъпанар. Второ – депутатите от ГЕРБ масово се "въздържаха" да впишат изрично в закона, че докладите за напредъка на разследване на окрадени банки също трябва да се обявяват публично – както договорите с разследващите. С други думи – и по закон държавата може да каже, че е наела някой да търси едни зачезнали милиарди, представя и този някой какъв е пич и колко е велик, но оттам насетне обществото няма нужда да знае какво е открил въпросният някой за кражбата.

Един дебелашки отпразнуван рожден ден

Знаете ли кой още имаше рожден ден вчера (8 април) освен "летящия апостол" Цветан Цветанов? Рожден ден имаше също моята близка Мария. ...

Всъщност много малко хора разбраха какъв свински номер ни извъртяха народните представители. Масово медиите публикуваха, че докладът на AlixPartners ще бъде разсекретен, нищо че в закона това се прие за договора с разследващи консултантски компании като Alix, не за докладите им какво са свършили. Договор, доклад – ами те са синоними. Като конска опашка и свинска опашка! Като дупе и гащи! Като политици и мошеници! Като депутати и лъжци! Като премиер и мутра! Като българи и баламурници!

Направо е учудващо, че се правят толкова хитри маневри за КТБ. За какво има зор да се крият крадците - масово българите въобще не ги интересува КОЙ сви парите от КТБ. Българите не им пука, защото няма как да си безразличен, ако си наясно, че са ти откраднали милиарди от джоба. Но КТБ е просто поредната глава в тези кражби – и ако ни пукаше, щяхме да направим това, което направиха в Македония в сряда (13 април) срещу четвъртък (14 април) вечерта. За неразбралите – бой до дупка! Вместо това ние си пасем и даже не разбрахме как ни прекараха – отново!

За да разберем, че ни лъжат, трябва да ни интересува. Да имаме бистър ум, за да го схванем. Е няма как да стане, като по цял ден се занимаваме със свинската опашка на Динко. Мозъкът атрофира и като дойде време да се ползва – хоп, засечка. Така става с бройлерите. Тях поне ги хранят, а доста човешки бройлери в България не могат да се похвалят с това. Обаче търпят – е не е ли това велик парадокс? Шапка свалям на КОЙ – успя да си отгледа бройлеров мат'рял, който хем кара на фотосинтеза, хем не кълве въобще.

п.п. Бройлери, спокойно – ще гласувате задължително, но няма да ви глобяват. Можете значи да не гласувате и да си мислите, че прецаквате някой друг, не себе си.

Шизофренията порази и Марга Попова!

Във всички медицински книги пише, че шизофренията не е заразна, но едно изцепване на вицепрезидентката Маргарита Попова от понеделник (...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com