Чумата на прехода!

60385
Чумата на прехода!
Снимка: БГНЕС

Има ли успешни периоди за България от 10 ноември 1989 година насам? Има, разбира се.

И това са, първо, управлението на Иван Костов - четири пълни години, и второ - управлението на Бойко Борисов - три години и девет месеца. Всичко останало, за съжаление, е разгром - пълен, повсеместен, закопаващ. Какво е общото между всички български провали? Първо, в тях управляваща винаги е БСП, и второ - съуправлява ДПС! По-интересно е обаче какво е общото в успешните мандати - на Костов и Борисов? Това, че и в двата случая ДПС е било държано далеч от управлението! Какъв е изводът? Че когато ДПС участва в управлението, България неизбежно потъва, а когато ДПС е далеч от управлението, държавата се въздига и преуспява! Оттук и по-генералният извод - че ако искаме държавата да преуспява, БСП трябва да е в опозиция - щом Станишевците не могат да управляват без ДПС! Без задкулисния Доган и неговия параван Местан! След 25 години преход без угризения можем да кажем за турската партия - "чумата на прехода" и "проклятието на България"!

Борисов се гаври с протестиращи срещу него: "Нека вземат някой лев!"

Една групичка от петдесетина спортистчета ме причакаха пред входа на парк-хотел "Москва", но няма проблем, възприемам се и в тази ситуа...

Всичко започна с Луканов. Той изобрети ДПС, той му нае - така да се каже - Ахмед Доган (агент Сава!) за лидер, той постла пред червения философ червения килим към българската политика! Замислена като филиал на БКП и дъщеря на БСП, в следващите 25 години турската етническа партия малко по малко порасна от подтичкващия млад партньор на "Позитано" 20 до доминиращия в тандема. Нещо повече, днес ДПС поръчва музиката и обира парсата! В кеш и в натура!

Ако при Димитър Попов турците стояха сгушени встрани от управлението, при Филип Димитров - бидейки вече партньор на СДС - в ДПС започнаха да го душкат и предвкусват. Дотолкова, че на драго сърце участваха с гласовете си в Народното събрание в заверата на БСП, отказвайки поискания от Филип Димитров вот на доверие.

Извънредните избори поставиха Беров на власт с мандата на Доган. И тъкмо оттук тръгна походът на ДПС към властта и парите. Настъпи времето на посткомунистическите мутри, на Лукановите ВИС, СИК, ТИМ, изникнаха от нищото борците-(бързи) милионери Васил Божков, Алексей Петров, о Боже почившите вече Илия Павлов, братя Илиеви, Карамански и още цяла кавалкада рекетьори на едро, бъдещи трупове!

Беров си отиде скоропостижно, дойде Виденов. Този учебникарски комунист се опита да избута както мутрите на ДПС, така и самото ДПС от икономиката и властта. Честен и наивен, младокът плати скъпо и прескъпо за идеализма (и некадърността!) си с главата си - и като премиер, и като политик изобщо! Беше тръгнал милият партиец към умопобъркване, просто голямата игра с парите на държавата не беше за него!

Костов въобще не си поплюваше с Доган, продажната му шайка в парламента и дерибеите им по места. Постави ги на мястото им - далече от властта и парите - където до появата на Царя те уж кротуваха, а всъщност стягаха редиците в очакване на по-добрите времена. И те не закъсняха - Симеон II, прикрит зад демагогската си ала-бала прогнила теория за "управление на широка основа", върна Доган във властта.

Костов: Евровотът създаде рискове за нова политическа криза

Единствените спечелили от Европейските избори са ДПС и президентът Росен Плевнелиев. Коментарът направи в ефира на Дарик радио бившият ...

Нещо повече - даде на ДПС министерски кресла, с което отвори пътя им към "узаконяване на кражбите" чрез злоупотребата с власт! Синът на Борис III - колкото и да не му се иска! - ще остане в историята на България именно с това - че постави началото на системната турцизация на страната, получи облаги за това, уж имоти на династията, и де факто продаде българските интереси! И това никак не изненадва, щом в потеклото му няма и намек за поне нещичко българско.

Доган и активистите му се възползваха с две ръце от царското благоволение! Същото направи и следващото царче - момчето на политбюро Станишев с неговата тройна коалиция! По времето на премиерството му 20-тината турски депутати се облажиха със съучастие, както никой преди тях, да не говорим за местните дерибеи в така наречените турски (откъде-накъде пък турски!) региони. Заради кариеризма и партийната си власт, момчето от Лвов бе винаги готов на отстъпки и преференции за турската върхушка!

Едва при Борисов депесарите отново заеха мястото си. Етническата партия отстъпи в ъгъла, откъдето със завиден професионализъм, заедно със Станишев и винаги готовата за преврати ченгеджийница, спретна "всенародни протести", изработвайки гениалния метеж със сметките за тока.

Изненадващо лесно дори и за тях, Борисов сдаде властта, а нататък беше лесно - фалшифицираха изборите с Костинбродската афера и отново узурпираха - точно по болшевишки! - властта в държавата! И то така, че вече година - дори и след изборната катастрофа на БСП на 25 май! - няма сила, която да ги отмести - тях и съдружниците им от ДПС - от креслата на властта. Както и наемника им Орешарски!

За 25 години - цифром и словом - само седем години и осем месеца ДПС, Доган и Местан са били извън управлението на държавата. Дори и в най-сладките си сънища турчолята не са бленували това. Само седем години и осем месеца ДПС е било далеч от парите, от европейските фондове и от кацата с меда! Чрез пари и постове дерзаят "етниците" плановете си за турцизация на България! И успяват - все повече българи (и цигани!) влизат в ДПС - голямата хитрина на Доган! Побългаряване на турската партия! Кой всъщност надделява - дали българите правят партията на турците повече българска или турците правят българите в нея повече турци?! Май второто! Вижте бившия Бисеров, Данчо Ментата, Камен Костадинов, нашумялата напоследък Искра Михайлова, както, разбира се, и прословутите Пеевски и Цветан Василев - те са повече турци от турците! Днес България върви към турска автономия, както изглежда, крайна цел на Доган, Местан и българските им слуги. И което е най-лошото, спомагат им модерните напоследък, така наречени негласуващи. Докато тези безумци се мислят за много умни и не си правят труда да разходят мързеливите си задници до урните, други го правят с желание, нетърпение и страст! По етнически, организирано и дисциплинирано! И управляват държавата! Без да имат нито моралното, нито формалното право на това!

ДПС има две кандидатури за министър на околната среда

ДПС има две кандидатури за поста министър на околната среда и водите, но на този етап не е коректно да се коментират техните имена. Тов...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com