Циркът нагарча отвратително

19353
Циркът нагарча отвратително

Цирковете отдавна са част от живота ни във всякакъв аспект. При това, за огромно мое съжаление, не става въпрос за великото изкуство, ами за този тип долни, гадни, селяндурски изпълненийца, които подтикват единствено присмех – поне в хората, които все още успяват да запазят психическото си равновесие и да определят разумно кое е важно и кое просто е жалко.

Жалко беше поведението на водещите фигури в двете най-големи политически партии през последното денонощие – Цветан Цветанов и Сергей Станишев. Във времена, в които народът изкрещя с все сила, че иска по-добър живот, именно хората, които определят поведението на двете политически формации с най-много симпатизанти в България, се държат като пълни клоуни и с всички сили се мъчат да отклонят вниманието на обществото от най-належащия проблем – че не живеем добре.

Станишев: Цветанов нареждал подслушване на политици

В началото на седмицата получих на служебната си поща шокиращ и скандален материал, в който има твърдения за ужасяваща практика за бе...

Това са хората, които след по-малко от месец и половина отново ще определят посоката на развитие на България – няма какво да се лъжем в това отношение. Вместо обаче да се мъчат да спечелят още повече подкрепа с разумни и конкретни предложения, които наистина да дават надежда за подобряване на живота на българите, те залагат отново и отново на черния пиар.

Омръзна ни, господа, не разбрахте ли? Не ни пука, че сте слухтели на ключалката на тоалетните си, за да чуете какъв звук ще излезе оттам. Искаме животът ни да е по-добър, усмивката да е по-чест гост на лицата ни, бръчките край устните ни да са хоризонтални, а не вертикални, да можем да се огледаме около себе си спокойно, да не мислим единствено от заплата до заплата. Какво още трябва да направим, за да го покажем? Да ви теглим един хубав бой може би? Дали ще помогне? Или нещата са толкова необратими, че ще подейства единствено жестоката поговорка „Гърбавият само гроба го изправя”?

През всичките години на преход неизменно съм вярвал, че нещата все някога ще се подобрят. Вярата ми обаче е сериозно разклатена от доста време. Защото не виждам разум в хората, които управляват България. Не виждам конструктивен подход, не виждам те да се опитват дори да се опрат на максимата „след като на хората им е добре, то и на нас ще ни е добре”. А е просто – не крадете и опосквайте всичко, а крадете толкова, че да остане нещо, което да позволи на другите да се развиват. Както е с гъбите – като ги берете, отрязвайте стъблото, за да може да поникне нова на следващата година, а не я изтръгвайте от корен, така че никога да не порасте. Защото сега ще оберете плодовете, но следващият път просто няма да има какво да оберете.

Простото е гениално, казват редица бележити личности в човешката история. Българските политици обаче упорито представят доказателство след доказателство в противовес на тази теза. Те не виждат по-далеч от носа си – не осъзнават, че ще печелят, че ще се облажват далеч повече, ако имат доволни от живота си избиратели. Или го осъзнават, но не могат да направят нищо, защото нямат необходимия умствен багаж? Това комай е най-страшното, защото изглежда най-вярното.  

Цветанов: Не знам нищо за никакви "Будали"

Не знам нищо, за никаква разработка „Будали”. За първи път чувам за нея.  Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цв...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com