Цвъкането в медиите не помага да имаме по-хубава държава

7852
Цвъкането в медиите не помага да имаме по-хубава държава

Делян Пеевски ме прецака много здраво, аз си знаех, че така може да стане, но много се грижех за парите на клиентите и нямах време да се защитя. Това горе-долу излезе от устата на Цветан Василев в първата част от новото му велико интервю, този път излъчено от бившата му медийна перла ТВ7.

Василев не каза абсолютно нищо ново при половин час разговор с Люба Кулезич. Единственото, което подчерта, беше, че един вид кръгът „Капитал“ му завидял и му разрушил банката, макар че и Делян Пеевски имал пръст в тази работа, а Бойко Борисов опитвал да лавира, но нищо не правел, въпреки че обещавал КТБ да заработи.

България се превърна в жалка махала за света

70-то Общо събрание на Организацията на обединените нации (ООН). Може да се каже, че това е политическото събитие на годината в светове...

Общи, досадни приказки. Василев дава интервюта на угодни нему журналисти и медии периодично, вместо да бъде изправен пред правосъдието. Защото и на малките деца е ясно, че той беше основен фактор за избухването на бомбата „КТБ“, точно както и куп други хора – Доган, Пеевски, Борисов, Станишев, Костов. Всеки от тези господа си носи неговата част от товара – по-малка или по-голяма. Въпросът е, че те успяха да прехвърлят този товар на нас, всички българи. Все някой обаче трябва да опере пешкира и кандидатът е ясен - има мустаци. На всичкото отгоре едва ли някой би повярвал, че е невинен.

Василев не е борец за справедливост, а страхливец. Многократно той имаше възможност да излезе с документи и твърди доказателства, с каквито не 100, не 1000, не 1 000 000, ами 1 000 000 000 процента разполага и да удари много жестоко и сериозно политическо-икономическото статукво в България. Не го направи, защото му е мил животът. Наясно е, че никой не е избягал завинаги от куршума. Затова и просто лавира за по-добра сделка за себе си – със спорадично раздухване на огъня, но без да го засилва в такава степен, че да изпържи всички виновници, сред които той самият заема видно място. И така щяха да направят 999 999 999 от 1 000 000 000 души.

А докато миришещите на нафталин приказки на Василев се пробутват и коментират, никой не коментира развитието конкретно за България на бежанската криза. В парламента се приемат поправки в Закона за убежището и бежанците (ЗУБ), които си заслужават сериозен дебат – както от Народното събрание, така и обществен. Поправките са предложение на правителството, начело с Бойко Борисов и особено смущаващ е фактът, че ще махаме задължителното изясняване дали ние като държава трябва да поемаме риска обезателно да приемем за бежанец някой новодошъл в България по втория начин. Досега поне на хартия процедурата изискваше да вземем да проверим дали кандидат-бежанецът не е минал първо през друга страна-членка, преди да се отзове при нас. Сега вече няма да е задължително, а по преценка на държавата. Всичко това, след като германският канцлер Ангела Меркел обяви как сме искали да ни третират наравно с Гърция и Италия за "гореща точка", а следващата седмица ще е окончателно ясно дали ще има бежански квоти и ще дава ли ЕК по 6000 евро за издръжката на бежанец. Бойко Борисов цял ден отричаше след думите на Меркел, защото е наясно, че много малко неща биха могли да го бутнат от власт и едното от тях е страхът от вълната от хора, идващи от Изток. Но пък изкушението да вземеш 6000 евро „на глава“, а да даваш далеч по-малка издръжка и разликата да отива в „правилния джоб“ ... нека просто кажем, че няма да е за пръв път. В България твърде лесно се измислят и прилагат всякакви схеми, които да се възползват от слабостите на закона – допускани умишлено или не.

Така си живеем у нас – не се фокусираме върху предстоящите неприятности, а подскачаме при свършен факт. А когато дъждът удари, мине и замине, качулка не ти трябва.

Бойкошот - наздраве с по едно студено тараторче

Помощ, помощ, помощ – и така милиард пъти. Този вик кънтеше в главата ми и ми идеше да го крещя до безкрай, след като си причиних...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com