X
 
 

Хакнаха ли ни чипа?

4354 11
photo of Хакнаха ли ни чипа?
Снимка: БГНЕС
Българинът трябва да си смени чипа“, рече царят Сакскобургготски, малко преди да стане премиер. След това отвори писта за телохранителя си да го наследи във властта.

След това бившият охранител със сенчесто минало стана премиер, вживян в почти митичния си образ на борец срещу престъпността и корупцията.

После борецът срещу престъпността и корупцията светкавично ги пречупи, тоест отсече им опашката, за да ги оглави.

И като ги оглави, седна на престола. И нареди край себе си бутони, бушони, пешки и офицери (от ДС). И стана недосегаем самодържец. И започна да си играе с държавните дела и интереси като с неполучено в детството камионче с дистанционно. Да ги метка насам-натам, да ги врътка резко. Да спира и да пуска тръби, да отваря, затваря или подарява електроцентрали, да продава сигурност, за да купува прескъпи самолети, да бълнува газови трасета, да опъва тангенти и магистрали, за да им реже лентичките и си джитка по тях с джипката до морето. Да размахва я захарна пръчка, я сопа - според както се събуди сутрин или съобразно нивото на международното положение. Да жонглира с фиска и държавните ресурси като с циркаджийски бухалки. Да раздава поръчки и привилегии на придворните си по тенис и бридж, да подхвърля трохи от държавната трапеза на закъсали вузове, клубове, бизнеси и общини, докато показно наказва с арести, съдебни дела, искове и белезници непослушните, дето му газят думата и рахатлъка. Да „си ги избира“: депутатите, министрите, кметовете, законите и прокурорите. Да си печели изборите. Да пуска и спира машинното гласуване. Да си храни медиите. Дето са му като семейство, щото вече си няма Цветанов, да го хвали, харесва и обича…

Но и международната общност го обича! Затова го целуват и прегръщат най-изтъкнатите ѝ предводители… Преимуществено щом поддаде за некой нов геополитически гешефт или милитъри гяволия.

Разбира се, българският народ също го обича, омаян от нахъсаното му дърдорене и фрапантна харизма. Дори и опозицията (доколкото е оцеляла такава) тайно таи пиетет към този самороден виртуоз на политическите и държавнически лупинги, фокуси и кьорфишеци.

И какво от това, че България е в дъното на всички европейски класации: по демография, по смъртност, по здравеопазване, по пенсии, заплати и социална защита, по корупция, образование, екология и медийна свобода. Че арестуват журналисти заради техни разследвания за царящото беззаконие. Че набеждават неудобните и ги вкарат в нескончаеми съдебни саги, за които накрая плащаме всички ние. Че загробват бизнеси, само защото не са успели да ги придобият или пречупят. И че в тази държава може да се просперира единствено чрез раболепие и слугинаж.

И какво, че след далаверите с детските ваксини и лекарствата за онкоболните, след гафовете с фонда за лечение на деца и оградата на границата с Турция, след престъпното избиване на стадата в Странджа - няма виновни, няма осъдени? И че рехавите граждански реакции и протести биват йезуитски потушавани още в зародиш.

И на кого му пука, че импотентната държавна администрация не може да опази дори личните ни данни, но пък има претенции към нашите данъци? И дали има изненадани, че в рамките на няколко месеца бяха хакнати халтавите защити на Търговския регистър, сайтовете на МВР, ЦИК, ГРАО, НЗОК, електронните винетки, а сега и на НАП. Че информационни масиви с чувствителна лична и финансова информация се търкалят из публичното пространство…

И така, дами и господа, всеки желаещ (отвътре и отвън) може да спекулира с цялата държавна информация. Защото от вчера е пределно ясно, че България е разграден двор. С граници и кибер-пробойни, отворени за всекиго и за всичко - от мигранти до войни. Поради скудоумието и необузданата лакомия на задкулисието и властта у нас.

Но дали ви впечатлява, че в момента онова, което ви идентифицира като човек - с личните ви паспортни, здравни, семейни, имотни и финансовите тайни, може би се търкаля из нечии имейли? И какво от това, ще кажете вие. Защото сте обръгнали да ви тършуват и търгуват, с вашите ЕГН -та на предизборния пазар, например - като глави добитък… А може би вече сме? – Мълчаливи ЕГН-та, застинали в безропотен ступор… И с отдавна хакнат чип.

Ако изобщо е останал чип.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • Oктомври 5 Oктомври преди 1 месец Профил на трол?
  Не е въпросът аз кой съм , а нещата дето засягам. Например какво общо има моят обяд с това , че Държавата е длъжна да осигурява средства посредством нзок пари за трансплантации на болни Български граждани/ки без значение от възраста. За пренебрежимата комисионна на дънди и аурубис. и дори и не е в това въпросът.
 • Октомври 5.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Въпросът и е проблем , че ви разобличавам. Показвам вашата пълна несъстоятелност. А , това е така зашото вие се представяте за това което НЕ СТЕ. Този от Охрид сигурно краен михайловист с чорбаджийско/кулашки възгледи за Живота и сега положил клетва за вярност към BABYLON , НО КРИЕКИ ТОВА . Такъв и е и ивайло ачев и 80% от форума тук.
  : 0 !
 • Октомври 5.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Може би ти камо от Охрид заради верноста ти към BABYLON си забравил за Братята и Сестрите на Юг от Ресен и Гевгели . Какви бяха там ? Славянофони/ки. И край Паяк планина и във Воден и в Кавала. Това Съюзничката и в ес и нато Р. Гърция. И изобщо не ви дреме как вашата гледна точка в Р.Македония вреди на Българската Народна кауза зашото ес и нато както и тук не дойдоха с мир и любов , а точно обратн виж още ›› ото.
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не знам за чипа, но чепа ни го хакат непрекъснато! Просто, защото няма кой да ги спре.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  30 години някой все ни разказва онова, което виждаме със собствените си очи. Сякаш живеем на друга територия или планета и не знаем какво се случва в България. И какво от това? Да има някаква промяна? Промяна може да настъпи само ако на някого му пука и този на когото му пука вземе, че се изправи срещу всички изброени по горе и им потърси отговорност. Друг път няма!
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абе actualno що триете бе ? Ами мизерник е бил този гьоте и проводник на Враждебни влияния е този гьоте институт в София и логично е това лице дето сте го сложили да е Враждебен към Народа. Някакъв есеец от германски произход. Ужас.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , поправихте се , добре. Това е истината. ПАЗЕТЕ децата от евроАтлантическият упадък и погром. Те точно това искат Народ/и/ без чип/ове/ Искат пълна ПОБЕДА НА ЗВЕЗДАТА НА СМЪРТА / BABYLON/ Искате и го и вие и не мога да разбера що се правите , че не е така ?
  : 0 !
 • Македонецъ 2.2 Македонецъ преди 1 месец Профил на трол?
  Имаш голям напредък. Сам си задаваш въпроси и саям си отговаряш. Даже понякога сам спориш със себе си. Ще станеш велика личност. Давай смело напред!
  : 0 !
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМНА. ЗА НАРОДА ЗА ПЪЛНА ПОБЕДА НА НАРОДО/ОТГОВОРНИТЕ И ПРОГРЕСИВНИ СИЛИ. / F...F eu*nato*10111989 F...F AND.../ С ДРУГАРСКИ ПОЗДРАВ... РАПОРТ ДАДЕН
 • Македонецъ*СТОМАНА 1.1 Македонецъ*СТОМАНА преди 1 месец Профил на трол?
  Каква стомана и какви 5 лева бе? Щом си размахваш стоманата само по форуми, мек си като лоена свещ. Ти толкова си и комунист, за какъвто се биеш в гърдите. Ако беше такъв сега щеше да си или крупен бизнесмен, или политик от визшия ешелон. Щом ми мрънкаш само тука и ревеш за безплатен обяд, ясно е каква си мижитурка.
  : 0 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  ти си краен михайловист продал се на Babylon. И подкрепяш Плутокрацията и Федерализацията на ес. Все пак можеш да бъдеш Предател на BABYLON и да преминеш на Народо/Отговорни и Прогресивни позиции, защото си на страната на евроАтлантическият Империализъм. Същият Империализъм разруши Р.България и разруши и Р.Македония. Тоест от Страната на Враговете на Народа си.
  : 0 !
Последно в Актуално