Халюцинирай това: Цвета Караянчева пак бе предложена за председател на НС

11901
Халюцинирай това: Цвета Караянчева пак бе предложена за председател на НС
Снимка: БГНЕС

Не би трябвало да е възможно, но ГЕРБ отново предложиха Цвета Караянчева за председател на Народното събрание. Ще го кажа и по друг начин: Цвета Караянчева бе предложена за председател на Народното събрание от ГЕРБ - отново.

Тоест, налага се да си представим, че в ГЕРБ са се събрали и са започнали да обсъждат кой е най-подходящият вариант според тях за председател на Народното събрание. Преминали са през няколко възможности - не виждам колко лоши трябва да са били, за да бъдат пренебрегнати на фона на това, което предложиха - но след всички тези възможности, някой е казал:

Абе, дайте да предложим пак Цвета Караянчева!

Кой е бил този човек? Може само да са гадае. Може да е бил Борисов, но може да е била и самата Караянчева. Може да е бил нов депутат, от онези, които са по-вътрешни хора, а не от десетимата, които Борисов беше готов да даде даром, само и само да има мир.

Та добре - ясно, имало е такъв човек. Някой наистина е казал - "Хайде да предложим пак Цвета Караянчева". И ако все пак е възможно да си представим, че някой го е изцепил, се налага да си представим още нещо: че другите наоколо са започнали да кимат одобрително. Да, наистина - рекли са наоколо - как хубаво го рече, човече, как хубаво се сети и ти хрумна, браво! - нека бъде Цвета Караянчева! Календарите в мазетата на парламента са се разшумяли щастливо като пролетни цветове от 2002-а година, доволни, че ще бъдат дарени на нови старчески домове, килимите в Министерски съвет са потръпнали до най-малката бримка и са почувствали как скоро-скоро ще полетят към други и по-хубави места, а в знак на радост ватман на метрото е свалил пътниците да походят пеш в отсечката между "Г. М. Димитров" и "Жолио Кюри", да видят, че и така може да се пътува, особено ако в тунела долу са повечко хора, които да си осветят с телефон и побъбрят в няколко километрова разходка.

И сега, когато си представихте всичко това, се налага да си представите съвсем немислимото. То е най-трудното. Значи, първо някой е казал - нека предложим пак Цвета Караянчева. И значи, после около него всички са закимали одобрително и са казали - да, браво човече, нека бъде Цвета Караянчева! Но ако мога да си представя това, не мога да си представя последното. Че не е имало един хрисим, усъмнен, леко колеблив човечец, който примерно да каже съвсем, съвсем тихичко: "Колеги, сякаш май ще бъде прекалено отново да предложим Цвета Караянчева". Не вярвам, че не е имало такъв човек, дори при ГЕРБ трябва да има един такъв човек. Това е онзи вечен човек, който се появява с различна физиономия, в различни ситуации, през различни векове, винаги един и същ, който просто промълвява: не е ли по-добре да не правим отново същите глупости? Но не, този път не е имало дори такъв човек.

Между другото, представете си паралелна вселена, в която при едно от многото разклонения на бъдещето, Борисов печели изборите, но с мнозинство. В това разклонение на паралелни вселени, Цвета Караянчева отново щеше да бъде председател на парламента. И го председателства в момента. И го председателства още четири години. И в момента гостува на паралелната Цветанка Ризова и паралелно ѝ казва отново за килимите, които е дарила и отново за календарите, които е дала. И благодари на отговорния български народ, че са я избрали. За малко да се окажем тъкмо в тази вселена, човече. Ей толкова близо бяхме.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com