Haters.bg

8307
Haters.bg

Преди време Бербатов пусна коментар в личния си блог със заглавие Haters*, в който се чудеше до къде може да стигне изконната българска злоба и омраза. Сетих се за това, четейки коментарите на феновете за т.нар. провал на волейболните национали.

Преди загубата от Германия те бяха "лъвове" и национални герои, след 22 ч. в събота вече станаха "п*тки" и "некадърници".

Един не можел да забива, друг не можел да посреща, на трети му била лабилна психиката. Да не би да се окаже, че в България, освен от футбол и политика, вече всички разбират и от волейбол? Защото с лека ръка сложиха кръста и на треньора Радостин Стойчев, който преди време бе наречен волейболния Моуриньо.

Дори да е сбъркал, комплексарско е да се плюе човек, който е спечелил всичко там, където трябва. На кого трябва да се доказва Стойчев? На онези псевдофенове, които в разстояние от 20 минути пеят "Българи юнаци", а после засипват със сочни псувни същите тези "юнаци". Да, Стойчев не е безгрешен... Но, като го уволним, после какво?

Какво е това желание да се срине всичко?! Един национален отбор ни остана и сега и него да зачеркнем. Нима предпочитате да гледате Божиновци и Манолевци, вместо Казийски? Тъпо, криво, безумно. И знаете ли какъв е проблемът? Испания бе еврошампион, но я бихме с 3:0. Сърбия бе еврошампион, сложихме и на нея 3:0. Приеха го спокойно, без драми.

Ние обаче винаги тръгваме с огромната кошница и грандоманските настроения, че сме някаква световна сила. И като не стане, в което няма нищо ненормално, започваме да колим и бесим. Тоя бил виновен, оня бил виновен. А всъщност виновните сме ние. Защото нали знаете историята, когато българин хванал Златната рибка и тя му казала:

- Пусни ме, ще ти изпълня 1 желание. Но да знаеш, че каквото пожелаеш, на съседа ще го направя двойно.

Помислил българинът и си пожелал... да му извадят едното око.

*Haters - произлиза от английския глагол "мразя". Представлява човек, който се радва на чуждото нещастие и мрази всичко и всички.


Калин Караиванов

Новинар

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com