Идолопоклонничеството към Бойко Борисов

7986
Идолопоклонничеството към Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Състоянието на съдебната система и поредният скандал за влияние, който я разтърси – т.нар. ЦУМгейт, стигна до най-после и до височайше ниво. Новият премиер Бойко Борисов реши да коментира скандала и веднага лъсна как все се надяваме на нещо ново и непрекъснато получаваме същото старо.

"Защо никой не поиска двата месеца преди изборите да се види с мен – и аз щях да съм поласкан да ме поканят в ЦУМ", цветисто се изрази премиерът, след като предупреди партиите, които са извън парламента, да не се месят в съдебната система. А пиарката му моментално се обърна към журналистите с реплика, че това за ЦУМ е шега и да не направят от мухата слон. Да бе, шегичка, включи се в типичния си дебелашки стил Борисов.

Новите и старите перли на Бойко

Правителството "Борисов 3" вече е ясно. Предстои само една клетва да даде и да се захване за работа – да оправи пустата държава. ...

Пълна шегичка е липсата на ред и липсата на качествено правосъдие. Голям майтап е главният прокурор да ходи на явка с мастити бизнесмени. И за какво всъщност ни е работеща съдебна система – да вземе да вкара някой от сегашните дерибеи, които се пулят пред телевизии, радиа, вестници и интернет медии и да ни обясняват нагло нещата от живота, докато самите те черпят с пълни шепи от благата му за наша сметка?

В изпепеленото шуменско село Хитрино Борисов за пореден път даде нагледен урок как бива разбиран животът и справедливостта от нашите политици. Първо на НЕГО му се поклониха до земя от Църквата – тази институция, която през вековете е била силна опора на българщината. Тази институция, която би трябвало да спазва библейската максима да не си създаваме идоли. Владиката Йоан обаче директно заяви следното: "Министър-председателят Бойко Борисов и кабинетът му са хората, които много са помагали и ще помагат на Светата Църква".

И ето това е големият проблем – един от символите на обединение на обществото открито проповядва модел на поведение, според който един човек е най-важен! В Хитрино, обаче, церемонията беше първа копка за 10 жилища, които ще бъдат построени безвъзмездно от Камарата на строителите. Тук Борисов няма никаква лична заслуга. Няма и за безвъзмездната държавна помощ от 10 млн. лева за Хитрино. Защото тя идва от нашите данъци – на тези, които все още плащаме. Задачата на Борисов е единствено да разпределя справедливо – за това е упълномощен от суверена, от народа. Колко справедливо разпределя ще гледаме вече трети мандат. Не очаквам да е кой знае колко повече от червената опозиция обаче – просто всички, минали на власт в България, са от едно котило и за всеки разумен човек са едни и същи. Вземаш Борисов, получаваш Корнелия, Доган и т.н. - или обратното, все едно. Не очаквам и след Хитрино да се променят още неща – например състоянието на релсите, кой е виновен за него, къде още в страната е така и как отново виновен за инцидент от такъв мащаб ще е само един машинист. По тези въпроси нито премиер, нито Църква обелиха дума. А това са темите за справедливостта, които са задача на съдебната система.

Защо Нинова отказа на Борисов?

Не романтична среща, разбира се, не и брак - опазил ни Бог! Нинова не пожела и да чуе предложенията на Борисов за така нашумялата напос...

Вместо справедливост обаче се създава мита за Бащицата – психологически модел. Същият този Бащица, след като е дошъл да изсипе отново благодат на едно изпепелено място, призовава за обединение в съдебната система. Все едно да искаш лисицата и кокошката да са първи приятели. А защо не престъпници, прокурори и съдии да са приятелчета – опс, то в България дали не е така? Няма как в съдебната система да има каквото и да е обединение, докато определени хора продължават да бетонирани на определени места и да обслужват нечий друг интерес, а не обществения. Не е случайно, че се появяват подигравателни хиперболи като Цацаратура, Човекът на Бойко във ВСС и т.н. И докато съдебната система не е независима от интересите на изпълнителната власт и олигарсите, които подкрепят тази изпълнителна власт, не може да заработи справедливо!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com