X
 
 

Има и втори "Сребърен фонд"!

6020 0
photo of Има и втори "Сребърен фонд"!
Снимка: БГНЕС
Години наред ГЕРБ си пати изборно от пенсионерите. Не щат да гласуват за Борисов уважаемите ветерани на труда, и това си е - не желае този човек да им вдигне - дори и с малко - пенсиите! Така от избори на избори, от поне пет-шест години насам белокосите граждани и селяни на държавата "му го връщат тъпкано", като - понякога и против волята си - гласуват за други партии, най-често за БСП. Сега - това се разбира от едно признание на Цецка Цачева, Борисов и хората му - отново изпаднали от властта - най-после узряха за великата истина. А тя е: дай Борисов малко повече месечни пари на пенсионерите, и те - ако не всички, поне половината (а те общо са над 2 милиона) ще пуснат бюлетината си за ГЕРБ. Разбра се още, че в близката си и средносрочната си политическа програма ГЕРБ са записали да поставят на предно място политиката по доходи, и забележете - на първо място в тази предстояща грижа били... пенсионерите!

Това е добре, не само за старите хора, но и за държавата - защото, и това се разбра, колкото повече ГЕРБ управлява, толкова повече тя се стабилизира - един безспорен и изпитан в годините политико-икономически факт!

Но тук му е мястото да кажем, че и така в държавата има пари за увеличаване на благосъстоянието на възрастните хора - това нито ГЕРБ, нито който и да е друг прозря - или по-точно, не пожела да прозре.

Така да се каже, след като комунистите по Живково време (и веднага след него, още във времето на ранната демокрация), откраднаха "Сребърния фонд" - което е другото име на уж недосегаемия фонд за пенсии, сега, 27 години след Живковите крадци, има, нека го наречем "Втори Сребърен фонд", и понеже много хора вдигат неразбиращо рамене, ето от къде още могат да дойдат парите за по-високи пенсии:

- Вие, политиците, не бъдете такива страхливи нещастници, ами съберете кураж и отнемете 20-те пенсии при пенсиониране на военните, полицаите, надзирателите от затворите, пожарникарите, банкерите, и още няколко незаслужено привилегеровани професии (тези любимци на властта освен хилядарките при пенсиониране, приключват трудовия си стаж и на "невръстните" 40-45 години, сякаш са се преуморили от работа с ръце в джобовете!), и ще видите, че този нов, втори пенсионерски "Сребъран фонд" ще започне сериозно да се пълни;

- Нека същите уплашени политици, които не смеят да погледнат истината в очите, най-после се решат и предизвикат ревизия на така наречените "пенсии по ТЕЛК" - това са ранните пенсионери с някакъв процент нетрудоспособност, пенсионирани преди срока, за които вече поне от сто места се чуха и вадяха доказателства, че поне 50 на сто от тях са фалшиви. Пререгистирайте болните уж пенсионери и ще видите, че въпросният втори "Сребърен фонд" не само че ще почне сериозно да се пълни, но ще започне и да се прпълва. Не е зле да се ревизират и ЛКК - нищо лично, но в обществото все повече уляга убеждението, че лекарското съсловие се конкурира с катаджиите и митничарите, за това коя от трите професие най-заслужава палмата на корупцията;

- Не на последно място са така наречените "пенсии по заслуги". Какви са тия заслуги, според които между 1500 и 2500 труженици на така наречените свободни професии взимат всеки месец тавана на пенсиите - около 900 лева, без да имат заработен и половин, даже и четвърт от задължителния за това трудов стаж! Самозвани поети, певци, спортисти, актьори, художници, музиканти, писатели, журналисти и т. н. извисени само в собствените си очи дейци на умствения труд, без право на това и без необходимия ценз, трудов стаж и възраст, се радват на живота с незаслужено придобити (от разни сервилни министри на културата!) незаслужени възнаграждения - уж признание за високоблагороден и обществено значим труд, при това "със съществен принос за българската култура"! Сякаш в България гъмжи от Нобелови лауреати, които останалите членове на обществото, не-лауреатите, трябва едва ли не да носят на ръце и да им се радват! Че ги има, че са наш`та гордост!

Ако само тези три пенсионни луфта се оберат, в България от раз ще се намерят пари за увеличение на парите за истински заслужилите възрастни хора, тези със заработения реален трудов стаж и с навършената възраст за пенсиониране! И прословутият фонд, ако не съвсем "Сребърен", то поне ще бъде посребрен, а което е и най-важното, от раз ще се напълни!

Пенсионерите ще приберат 9 милиарда лева през 2017 година

Очакваните разходи на държавата за пенсии през 2017 година ще бъдат 8,9 милиарда лева. В тази сума са включени и различните видове доба...

Съберете кураж поне вие, бъдещи депутати от 44-я парламент, отрежете незаслужените облаги на незаслужаващите преференции - въпреки че, както изглежда, голяма разлика между 43-я и 44-я парламент едва ли ще има! Те просто са си едни и същи!

А иначе нека накрая се върнем към първия, истинския, оня, оригиналния "Сребърен фонт", дето комунягите прибраха и оползотвориха, както казваха тогава, "за полза роду", под което, естествено, трябва да разбираме - за свои користни крадливи цели! По-голямата част от него (Фонда) - половината и нещо, беше присвоена (открадната) по неясно кои алинеи и параграфи от въпросните силни на деня, а другата половина - да кажем на тези, които не знаят, или са забраливи - таткото на Сергей Станишев, членът на Секретариата на ЦК на БКП през 80-те години, Живковият любимец - един от тях - висшият партиен апаратчик Димитър Станишев, който в политбюло отговаряше за взаимоотношенията на БКП (и Н Р България) с братсите партии от другите социалистически страни и с така наречените Национално-освободителни движения от страните в Азия и Африка, им я дари на няколко транша през същите, 80-те, години на миналия век под формата на безвъзмездна помощ! С цел подпомагане на борбата срещу капитализма и империализма в собствените им страни! Който не знае - да знае! По този повод сега, 25-30 години по-късно, синчето му, Сергей Станишев, изкупува греховете на баща си като... български евродепутат от квотата на БСП, при това и като председател на ПЕС!

Жив да го оплаче човек горкия синковец!

Автор: Валентин Стоев

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Конференция от председателството по бълг...

Представители на Европейския младежки форум изразиха своето недоволство относно начина, по който Българското европредседателство органи...

missing image
Принц Уилям и Кейт станаха родители за т...

Херцогиня Кейт роди, съобщиха от двореца Кенсингтън. Бебето е момче и ще бъде на пето място по линия на британския трон. То е родено ...