Има и втори "Сребърен фонд"!

6315
Има и втори "Сребърен фонд"!
Снимка: БГНЕС

Години наред ГЕРБ си пати изборно от пенсионерите. Не щат да гласуват за Борисов уважаемите ветерани на труда, и това си е - не желае този човек да им вдигне - дори и с малко - пенсиите! Така от избори на избори, от поне пет-шест години насам белокосите граждани и селяни на държавата "му го връщат тъпкано", като - понякога и против волята си - гласуват за други партии, най-често за БСП. Сега - това се разбира от едно признание на Цецка Цачева, Борисов и хората му - отново изпаднали от властта - най-после узряха за великата истина. А тя е: дай Борисов малко повече месечни пари на пенсионерите, и те - ако не всички, поне половината (а те общо са над 2 милиона) ще пуснат бюлетината си за ГЕРБ. Разбра се още, че в близката си и средносрочната си политическа програма ГЕРБ са записали да поставят на предно място политиката по доходи, и забележете - на първо място в тази предстояща грижа били... пенсионерите!

Това е добре, не само за старите хора, но и за държавата - защото, и това се разбра, колкото повече ГЕРБ управлява, толкова повече тя се стабилизира - един безспорен и изпитан в годините политико-икономически факт!

Но тук му е мястото да кажем, че и така в държавата има пари за увеличаване на благосъстоянието на възрастните хора - това нито ГЕРБ, нито който и да е друг прозря - или по-точно, не пожела да прозре.

Така да се каже, след като комунистите по Живково време (и веднага след него, още във времето на ранната демокрация), откраднаха "Сребърния фонд" - което е другото име на уж недосегаемия фонд за пенсии, сега, 27 години след Живковите крадци, има, нека го наречем "Втори Сребърен фонд", и понеже много хора вдигат неразбиращо рамене, ето от къде още могат да дойдат парите за по-високи пенсии:

- Вие, политиците, не бъдете такива страхливи нещастници, ами съберете кураж и отнемете 20-те пенсии при пенсиониране на военните, полицаите, надзирателите от затворите, пожарникарите, банкерите, и още няколко незаслужено привилегеровани професии (тези любимци на властта освен хилядарките при пенсиониране, приключват трудовия си стаж и на "невръстните" 40-45 години, сякаш са се преуморили от работа с ръце в джобовете!), и ще видите, че този нов, втори пенсионерски "Сребъран фонд" ще започне сериозно да се пълни;

- Нека същите уплашени политици, които не смеят да погледнат истината в очите, най-после се решат и предизвикат ревизия на така наречените "пенсии по ТЕЛК" - това са ранните пенсионери с някакъв процент нетрудоспособност, пенсионирани преди срока, за които вече поне от сто места се чуха и вадяха доказателства, че поне 50 на сто от тях са фалшиви. Пререгистирайте болните уж пенсионери и ще видите, че въпросният втори "Сребърен фонд" не само че ще почне сериозно да се пълни, но ще започне и да се прпълва. Не е зле да се ревизират и ЛКК - нищо лично, но в обществото все повече уляга убеждението, че лекарското съсловие се конкурира с катаджиите и митничарите, за това коя от трите професие най-заслужава палмата на корупцията;

- Не на последно място са така наречените "пенсии по заслуги". Какви са тия заслуги, според които между 1500 и 2500 труженици на така наречените свободни професии взимат всеки месец тавана на пенсиите - около 900 лева, без да имат заработен и половин, даже и четвърт от задължителния за това трудов стаж! Самозвани поети, певци, спортисти, актьори, художници, музиканти, писатели, журналисти и т. н. извисени само в собствените си очи дейци на умствения труд, без право на това и без необходимия ценз, трудов стаж и възраст, се радват на живота с незаслужено придобити (от разни сервилни министри на културата!) незаслужени възнаграждения - уж признание за високоблагороден и обществено значим труд, при това "със съществен принос за българската култура"! Сякаш в България гъмжи от Нобелови лауреати, които останалите членове на обществото, не-лауреатите, трябва едва ли не да носят на ръце и да им се радват! Че ги има, че са наш`та гордост!

Пенсионерите ще приберат 9 милиарда лева през 2017 година

Очакваните разходи на държавата за пенсии през 2017 година ще бъдат 8,9 милиарда лева. В тази сума са включени и различните видове доба...

Ако само тези три пенсионни луфта се оберат, в България от раз ще се намерят пари за увеличение на парите за истински заслужилите възрастни хора, тези със заработения реален трудов стаж и с навършената възраст за пенсиониране! И прословутият фонд, ако не съвсем "Сребърен", то поне ще бъде посребрен, а което е и най-важното, от раз ще се напълни!

Съберете кураж поне вие, бъдещи депутати от 44-я парламент, отрежете незаслужените облаги на незаслужаващите преференции - въпреки че, както изглежда, голяма разлика между 43-я и 44-я парламент едва ли ще има! Те просто са си едни и същи!

А иначе нека накрая се върнем към първия, истинския, оня, оригиналния "Сребърен фонт", дето комунягите прибраха и оползотвориха, както казваха тогава, "за полза роду", под което, естествено, трябва да разбираме - за свои користни крадливи цели! По-голямата част от него (Фонда) - половината и нещо, беше присвоена (открадната) по неясно кои алинеи и параграфи от въпросните силни на деня, а другата половина - да кажем на тези, които не знаят, или са забраливи - таткото на Сергей Станишев, членът на Секретариата на ЦК на БКП през 80-те години, Живковият любимец - един от тях - висшият партиен апаратчик Димитър Станишев, който в политбюло отговаряше за взаимоотношенията на БКП (и Н Р България) с братсите партии от другите социалистически страни и с така наречените Национално-освободителни движения от страните в Азия и Африка, им я дари на няколко транша през същите, 80-те, години на миналия век под формата на безвъзмездна помощ! С цел подпомагане на борбата срещу капитализма и империализма в собствените им страни! Който не знае - да знае! По този повод сега, 25-30 години по-късно, синчето му, Сергей Станишев, изкупува греховете на баща си като... български евродепутат от квотата на БСП, при това и като председател на ПЕС!

Жив да го оплаче човек горкия синковец!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Китай: как се прави партийна пропаганда с изкуствен интелект

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Как Италия и Испания изпревариха Германия

След загубата: това ли е краят на ерата Ердоган?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com