Има нова дясна партия, но вие не знаете и не ви интересува

12920
Има нова дясна партия, но вие не знаете и не ви интересува
Снимка: БГНЕС

Не зная как сте живели до този момент, без да знаете нищо за това, но е време да научите нещо важно: ще има нова дясна партия. Тя ще се учреди скоро от Найден Зеленогорски. Той е взел решението след като е напуснал "Движение България на гражданите" (ДБГ). Вие е възможно да не знаете за това движение, но то вече, нехаещо за вашето незнание, се разцепва. Концентрирайте се, моля: Навремето това движение (ДБГ) се отцепи от Реформаторския блок, който също се разцепи на две партии, които след време се обединиха, но все пак останаха малко отцепени, които са извън обединението - та именно от тези останалите отцепени беше ДБГ, от което сега се отцепва Найден Зеленогорски, за да направи ДЕН (съкратено от "Достойнството на един народ"). Сега да резюмираме: От Реформаторския блок се отцепи ДБГ, от което се отцепи ДЕН. Сега вече ви стана ясно. Ясно ли е?

Вероятно в текста вече са останали двама-трима верни читатели, които се опитват да разберат защо са тъй натоварени с проследяването на тези процеси. За съжаление, не мога да им съобща нищо хубаво - трудното тепърва започва. 

Найден Зеленогорски твърди, че новата му партия ще има следната задача: че тя не просто няма за задача да разцепи дясното политическо пространство (отцепвайки се от него), а има за задача да, цитат, "гради мостове за неговото обединение". Тоя мост ще стане по следния начин: "ротационно лидерство в бъдещ общ десен проект, за да има реално обединение в дясно". Тук изниква един следващ въпрос - толкова мощно ли е стълпотворението на лидери в дясно , че на всичкото отгоре трябва да се ротират? Но може би не разбираме нещата още добре. Затова нека си представим гостуване при Цветанка Ризова. Почва така: "Здравейте, драги зрители. При нас е Найден Зеленогорски, ротационен лидер на дясното пространство, ротиращ се от 1 февруари до 1 май. Господин Зеленогорски - предишният ротационен лидер Румен Христов заяви, че бъдещият Христо Иванов иска да ни каже нещо. Но понеже сега е ваш ред, ще питаме вас." През това време иначе разглезената от властта публика, която вече не може да помни нищо освен Бойко Борисов, внимателно следи всички шахматни промени по сложната дясна дъска, а хазартният бизнес въвежда коефициенти за това кой би могъл да е следващия ротационен лидер и докога ще се удържи да ротира. За изчислението на тези коефициенти са предизвикани сложни алгоритми, истинско предизвикателство за теорията на вероятностите и вплитането й в програмисткия труд. 

И ето тук двамата-трима читатели вече се отказаха и остана един. Той е или съвсем случаен човек, или самият Найден Зеленогорски - кой друг би могъл да чете тия работи? Но за нас количествата никога не са били важни, затова продължаваме смело напред. В учредителната декларация на ДЕН (ако сте забравили кои са ДЕН и защо говорим за тях, прегледайте отново мъчителния първи параграф) се казва, че те ще настояват за промени в Конституцията. Опитвам се да си спомня дали е имало нов политически проект, който да не иска промени в Конституцията, но усилията, които трябва да положа са по-големи от усилията, които се полагат, за да се обяви, че някой иска промени в Конституцията, затова по-добре да си ги спестя и да предложа следното: наистина нека се промени Конституцията и в нея да бъде записан специален член, в който да се казва, че нови политически проекти нямат право да искат промени в Конституцията. Това ще спести много безсмислени усилия и много и без това нащърбени от следенето на безсмислена информация умове. 

Тук дойде времето и за най-щастливият момент - ние просто след малко го свършваме този текст и това е. Но преди да го свършим нека тестваме читателят за т.нар. reading comprehension или четене с разбиране.

Въпрос: Коя е новата дясна партия?

А) ДЕН

б) ДБГ

в) ДГД

Отгатналите правилният отговор могат да се явят на учредителното събрание на партията и да поискат да бъдат вписани в нея. Но само ако после обещаят да я разцепят, защото нещата не могат да продължават така. Поне докато не променим Конституцията.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com