Интервюто, което Слави Трифонов не иска да даде

29493
Интервюто, което Слави Трифонов не иска да даде
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Гледахте ли интервюто на Тошко Йорданов в сутрешния блок на bTV тази сутрин? Ако сте, няма начин да не ви е направило впечатление – хората на Слави Трифонов са си повярвали много сериозно.

За мен поне е категорично ясно – големият проблем е в държанието. Казано по-разговорно, защото явно този език се превърна в политическо верую – отношението е като след сношение.

Г-н Йорданов отдавна е пример какво не е наред – не е наред заместникът да се изявява навсякъде вместо шефа си! В политиката това означава нестабилност. Когато лидерът на най-голямата парламентарна партия дава интервюта на заместника си, вместо да излезе поне на една обща пресконференция, ако не иска да отиде в други медии освен своята, за да не му изопачат думите, значи нещата не стоят добре, каквото и да говори Тошко Йорданов Хаджитодоров.

Много е лесно, г-н Трифонов, на диванчето пред този, на който си работодател. И оттам да казваш как говориш с факти. Я да видим сега фактите:

1. ИТН покани ли Асен Василев и Кирил Петков за министри в тяхното правителство?

2. ИТН провери ли дали Асен Василев е "човек, откраднал интелектуална собственост", ПРЕДИ да го покани за министър в своето правителство?

3. Защо ИТН не провери и не каза какъв е Асен Василев (според Тошко Йорданов Хаджитодоров: човек, откраднал интелектуална собственост) ПРЕДИ да го кани в проектоправителството си?

4. Какво говори за професионализма и подготвеността на ИТН да стои начело на държавата факта, че първо кани някой за министър, а след това установява, че е "човек, откраднал интелектуална собственост"?

5. Какво щеше да стане, ако Асен Василев беше приел поста - щеше ли ИТН изобщо да разбере за интелектуалната собственост?

Същите тези въпроси важат и за случая с Кирил Петков, само сменяме темата за интелектуалната собственост и вкарваме вътре кой на кого е (бил) съветник и защо.

Г-н Трифонов, аз тези въпроси, а и още доста, с удоволствие бих Ви ги задал. На живо и да чуят колкото може повече хора отговорите. С удоволствие бих чул какво Ви притеснява в това, че избран за народен представител си позволява публично да предлага хора за министри и защо реагирате с определението "предлагач" в този случай? Нали нов морал градим – защо да Ви се обажда предварително, след като собствената Ви партия първо покани Асен Василев и Кирил Петков, а после се зарови в интелектуалната собственост?

Слави Трифонов може и на друг въпрос да отговори, ако желае – в неговото шоу той дава ли на балерините да пишат сценария? Питам, защото ми е интересно според него Асен Василев като служебен финансов министър какво би следвало да поиска да е в редовно правителство – екоминистър, който при "правителството на Николай Василев" даже не разбрахме кой ще е? Професионалистите си тежат на мястото – калинките прелитат от цвят на цвят. Няма нищо лошо в това някой професионалист да не бъде оценен с визията си - лошото е, когато почнеш да се мъчиш да поставиш под съмнение професионализма му, защото е сметнал, че твоята визия не издържа! Не се сърди, човече!

И понеже отново и отново явно се налага да се питаме за неща, които се учат в първите 7 години, все ни тряскат кризи. Пролет пукна, ние не – да де, обаче не важи за всеки. Важи все по-малко – защото дори не стигаме до въпросите, които трябва да задаваме и на които да получаваме отговори, за да се спасим колкото може повече от пукането.

Като например: Вие, г-н Трифонов, и правителството на Вашата партия, смятате ли, че масовата ваксинация е спасението срещу коронавируса? Ако отговорът е положителен, тогава какво ще направите, че да се случи? Ако отговорът е отрицателен, тогава мислите ли, че цяла Западна Европа, САЩ, та дори и Китай са глупаци, защото явно тяхната позиция е тази?

Още: Надолу, надолу, надолу или как джипката стана диванче

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com