Как да отразиш президента в зависимост от медията, в която работиш

10960
Как да отразиш президента в зависимост от медията, в която работиш
Снимка: БГНЕС

Фигурата на Румен Радев взе да предизвиква твърде много обърквания. Какво да се напише за него, под какъв ъгъл и как да завъртиш системата от криви огледала така, че да получиш желания образ е предизвикателство за всяка медия. Затова, кратко ръководство:

1. Медия на ГЕРБ

Ако Румен Радев показва ресурс за промяна, използвайте обратния ресурс на статистиката. Припомняйте непрекъснато всичко, което ГЕРБ е свършил за 10 години и настоявайте, че Радев нищо не е свършил. Използвайте често думата "стабилност" - всичко де що е Бойко Борисов е стабилност, всичко де що е Румен Радев е нестабилност. Опитайте се неглижирате подозрението, че въпросната стабилност все повече прилича на космическо присъствие, прицелило се в астрала на вечните автократи, а ГЕРБ маха отдолу на звездата на другаря Тодор Живков и по всички личи, че е възможно да се възкачи по дълголетие при него. Не забравяйте и другата опорка - президентът разединява нацията, ГЕРБ я обединява - ползвайте за ресурс Тома Биков, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев - хора, известни тъкмо с това, че винаги са обединявали нацията. Също така, пропуснете историческата подробност, че нацията по принцип никога не е била обединена. Изкарайте го така сякаш от 2009-та насам е изпаднала в главозамайващо обединение и сега лоши хора президенти се опитват да развалят спойката.

2. Жълта медия на ГЕРБ

Ето тук идва предизвикателството за творчески настроените натури. Казионната стандартна журналистика винаги е бил смърт за въображението, но авторът-художник жадува да топне четка в жълтата боя и да маца докато откачи или поне докато си заслужи заплатата: двете понякога се припокриват. Почвайте смело: СРАМ ЗА НАЦИЯТА - РУМЕН РАДЕВ ПОРУГА ПАМЕТТА НА ЛЕВСКИ И СЕ ПОДИГРА С АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА. После анализирайте майсторски речите му и обяснете как той няма право да призовава народа за разни неща, понеже, хм, понеже, президентът трябва да се движи грациозно и с воал по мраморно салонни мероприятия и това да е всичко, а после да си тръгне по живо и здраво и ако има късмет да се ожени за синоптичка.

3. Национална телевизия

Тук си има схема: дайте на Румен Радев да си каже каквото има да си каже, а после му кажете - абе, господин Радев, вие малко ей тъй някак май прекалено остро с бутонките влизате, от ГЕРБ рекоха, че дестабилизирате нацията, комай точно това правите. По тоя начин ще е доволен както редактора в слушалката, така и изискванията за всичките Свети Гледни точки, а пък публиката да си прави изводи, понеже тя никога няма предварително направени изводи, а внимателно, наблюдателно и критически следи всичко, което става и е склонна да се променя.

4. Лява медия

Сега ви е паднало - най-сетне има ляв човек с харизма, измъчихте се толкова години със Станишев. Годините, в които се налагаше Велислава Дърева да защитава незащитимия Орешарски минаха и вече може с чисто сърце да се градят олтари, без да се налага да кривиш гръбнака в невъзможни пози. Дошли са добри времена, използвайте ги.

5. Телевизия 7/8

Много внимателно претеглете нещата. Очевидно има големи припокривания между предполагаемия ваш електорат и предполагаемия електорат на Радев. Изберете тактиката на пестеливото одобрение, което хем да увери вашите хора, че мислите правилно, хем да не ги изпуснете, че току-виж харесали повече президента. Бърз поглед върху социологическите проучвания и малко по-далечна негова интерпретация показват, че при евентуална партия президентът ще е на кантар с ГЕРБ и тъкмо тогава може да му се окаже решаваща помощ от "Има такъв народ", електоратите не трябва да се канибализират, а да си помагат, плодят и размножават.

6. Патриотична фракция

Действайте на принципа на паразитиращ организъм и гостоприемник. Номерът е да се прикачите към президента, а после да разчитате на това, че сте много по-гръмогласни от него, защото той все пак трябва да пази онзи такт, липсата на който е от основните ви тактики. Пък после е ясно: байракът твърде често си държи от ръце със златни пръсти.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com