Какво да направиш с 15-те минути, които спечели, карайки с 200 km/h

6348
Какво да направиш с 15-те минути, които спечели, карайки с 200 km/h
Снимка: БГНЕС

Започвамe този текст, а по пътя вече си мушнал поне две енергийни напитки, няколко кафета и коли, изкъртил си уредбата с "Антилопа", а през цялото време, без да смъкваш крака от педала, си карал войнствено с 200 km/h. Със 140 сякаш не може да се почувстваш достатъчно жив, средните скорости говорят за средни възможности, а ти - казваш си наум, докато изпреварваш в аварийната лента - не си такъв човек. На неопитен шофьор би му изглеждало, че на два пъти си се разминал на косъм, но съдбата няма пръст, когато пръстите ти са стиснали волана.

И ето те, пристигна по-бързо от очакваното - оказа се, че с ненормалното си каране си спестил цели 15 минути! Времето е отворило таен прозорец, специално за теб! Безброй рискови маневри, жестока скорост, истинско състезание по магистралата - заслужил си си ги тези 15 минути! А сега какво да правиш с цялото това извоювано време, което получаваш на цената на общо взето няколко почти готови катастрофи и избегнати на кантар сблъсъци с мантинелата? Ето няколко идеи.

1. Погледай в една точка 

Спри колата, облегни се назад и забий поглед в нещо - примерно в бетона на сграда. Погледай го малко тоя бетон. Има нещо много интересно в него, ей там в ъгъла е например малко по-тъмен. Погледай го 15 минути, а после въздъхни доволен - как хубаво оползотворяваш спечеленото време...

2. Поскролвай във Фейса 

Все пак, докато си карал, с едната ръка си направил снимка на километража - време е да покажеш на тия отрепки във Фейса до какви висоти си достигнал. После ще се почувстваш страшно поласкан от това, че Даката - твой приятел по чашка - е написал одобрителен коментар. 

3. Пусни радиото и послушай новини за катастрофи 

Постой в колата и пусни радиото. Послушай малко новини за катастрофи. Тези неща винаги се случват на някакви други хора и никога няма да ти се случат баш на теб. Твоят вроден талант да се справяш с високи скорости ти гарантира, че ти никога няма да попаднеш в черните хроники като тия будали.

4. Чувствай се като Вин Дизел 

Все пак си гледал десет пъти седемте "Бързи и яростни", защото са мега яки коли и екшън, батка, айде и ние да се пуснем на една нощна гонка по Околовръстното в София, па да видим тъпите куки кога ще ни хванат с тия бараки. 

5. Възхити се на магистралите в Германия 

Твоят скромен културен европейски опит неизменно се свързва с германските магистрали - общо взето ти друго не успя да попиеш от тази държава, освен чувството за лекота, широта, меко шумящ под гумите асфалт. Използвай 15-те си минути, за да затвориш очи и да си спомниш с носталгия за онова германско инфрастуктурно чудо, което завинаги ще остане в сърцето ти.

6. Препсувай велосипедистите 

Велосипедите са за тъпанари, скутерите за хомосексуалисти, метрото за пенсионери, а ходенето пеш за изпаднали, завинаги нещастни хора - мислиш си, докато палиш цигара в колата и подминаваш поредния байкър. Едва удържаш на спонтанните фантазии как лекичко ги закачаш с колелото, не колкото да ги отрепеш баш, но поне някакви леки поражения, уж случайно си ги бутнал. Не могат да си вземат по една кола, ми се юрнали да карат. Не могат да пораснат никога някои хора, не разбират, че да покараш с 200 е свидетелство за зрялост.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com