Медийните идиотизми за Великден

5294
Медийните идиотизми за Великден

Великден наближава с поразителна скорост и вече чука на вратата. Покрай вълненията от празника обаче има и куп неща, които ни карат да се молим, да сънуваме и буквално да драскаме по пода да се върнем на работа. Палитрата от тъпотии е толкова огромна, че не е препоръчително да четете следващите редове, ако сте вечните оптимисти, отказали се от медиите защото само говорят глупости. Глупостите в здравословна доза обаче разтоварват. И така, започваме:

1. Пореден нещастен репортер седи на някой изход на София, за да види трафикът кола по кола. Ако за толкова години на някой не му е ясно, че по празниците много хора пътуват, че КАТ внимава повече и гледа да изкяри, където е възможно да не ги хване я камера, я смартфон, значи да тръгва направо към парламента – за там е!

Рецепта на деня: Бърз козунак

Приготвянето на козунак си е истинско изкуство! Много от нас пазят спомени от детството, свързани с приготвянето на козунак за Великден...

2. Репортаж да внимаваме какво купуваме. Ако недовиждаме, недочуваме и носът ни е отказал, няма да ни помогне. Във всички други случаи пак няма да ни помогне, защото мозъкът е дал накъсо! При това положение спасение няма и е време съответният индивид да направи услуга на генофонда!

3. Откъде идват агнешкото, яйцата и козунакът на трапезата ни. Едно от любимите ми - причина българските производители да се ожалят и да поплачат, но така и не се вдигат да идат да дадат малко зор на парламентарните и правителствените дебили, но се връзват на глупостите за "умните и красивите". А точно овчарите трябва най-добре да знаят, че стадото е мирно, когато имаш хубава гега и знаеш как да я ползваш! С гега по премиерската/депутатската глава и ще има една далеч по-добра България!

4. Боядисване на яйца в телевизионно студио. Докато зрителят гледа как чудещите се защо са на работа журналисти точно по празниците се угощават сладко-сладко, най-много да пукне от невнимание някое свое яйце!

5. Великденски любовни съвети. Най-добре да внимавате с боята и какво точно боядисвате, че любовта бързо преминава в омраза. Пак опираме до сивото вещество в главата – ако не знаеш от коя страна трябва да са яйцата ... Не е случайна приказката, че акъл и цикъл не дойдат ли навреме, не ги чакай.

Как да сварим яйцата за Великден, без да се напукат

Всички, които са приготвяли яйца за Великден, знаят, че голям процент от тях се напукват и не стават за боядисване. Има няколко важни и...

6. Селфита с трапеза/яйца/козунак т.е. графа "социални медии". Яжте ги, вместо да ги снимате – само ще ви завиди някой иначе и идва лошата карма. Това отива директно в описанието на хорскопа.

7. Великденски хороскоп. Какъв друг да е, освен един от предишните милиони, които сте изчели и на които сте повярвали? Станете сега и боядисайте яйцата, замесете и козунака или поне го купете, че иначе семейството ще стои гладно - не защото Марс и Венера нещо са се препрели, то на тях им е готино от това, Вас защо Ви вкисва? Знаем защо, да не си помислите, че не знаем, но ще го кажем в следващия хороскоп ...

За финал пожелавам на всички читатели на Actualno.com да сторят най-доброто, а именно - да не се занимават с медии по празниците. Обърнете внимание на близките си, защото животът е кратък! Хубави празници на всички!

Автор: Ивайло Ачев

Страхотна идея за боядисване на яйца (ВИДЕО)

Никога не е излишно да научим още един любопитен начин за боядисване на яйца. Чували ли сте за метода "мозайка"? Ако боядисвате и леко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com