Мислят ли ви от ПИK за идиоти?

7536
Мислят ли ви от ПИK за идиоти?
Снимка: pixabay

След гнусната си атака срещу приятелката на арх. Борислав Игнатов (действие, с което като нищо може да бъде съсипан един невинен живот) и след последвалата бурна реакция от страна на медиите, в ПИK очевидно е настъпила паника. Действията по време на паника не са от най-рационалните, което може би обяснява защо от „агенцията” са пуснали нова смрадлива бомба (в случая – смрадлива мълния), уж изобличаваща „Биволъ”, БОЕЦ, Иво Прокопиев, Цветан Василев и Десислава Иванчева в заговор срещу Иван Гешев и властта като цяло. „Доказателствата” идват от незнайно как придобити чатове между наскоро скалъпени профили в социалните мрежи, които уж би трябвало да принадлежат на участниците в „заговора” (личи, например, че профилът, който би трябвало да е на Десислава Иванчева, е създаден преди дни).

Сценарист съм от доста години, но подобен малоумен сценарий, с толкова фалшиво звучащи реплики, не съм виждал нито в „Съдби на кръстопът”, нито в „Истински истории”, нито в „София: Ден и нощ”. И не споменавам тези предавания случайно – вярвате или не, те бяха с изключително висок рейтинг, докато ги излъчваха. Всички ги смятаха за тъпи, малоумни и прочие – но в същото време всички ги гледаха. Как става така? Явно както става и с ПИK – всички знаят реномето на тази „медия”, но гнусните им, порнографски, клеветнически и често съсипващи живота на хората „новини” безнаказано събират милиони (!) гледания всяка. Веднъж някой неудобен за тях ще „ближе тоалетни”, друг път ще се разпространяват лични снимки от страна на някакви гнусни изнудвачи, трети път ще се показват трупове... за тези хора граници, очевидно, няма. А собственикът на „медията” дори се опита да защити противните си действия като обясни, че действал в името на обществения интерес.

Но да се върнем на зашеметяващия сценарий. Той звучи като епизод на „Съдби на кръстопът”, който обаче не само е изигран от „непрофесионални актьори”, но е и писан от „непрофесионални сценаристи”. В чатовете за кратко време се споменават абсолютно всички участващи в грандиозния заговор лица, всички суми, всички договорки – кой колко ще плаща на протестиращи, кой колко хиляди ще вземе, кой какви планове точно има. Естествено, за още по-голяма автентичност, имената на „заговорниците” са изключително кодирани, като например Цветан Василев е „Цецо” и „Нашият от Белград”, а Иво Прокопиев е „Иво на ДБ”, но авторът на умопомрачителното разкритие вежливо ни казва в скоби кой кой е. Колко удобно само! И не само това – всички скрийншоти са направени секунди след като разговорите са се случили. Е те това е бърза мисъл и бърз шпионаж! Хакерът гледа чатовете директно на живо! Допуснати са и правописни грешки, явно за повече „автентичност” – точно както всички кандидат-сценаристи, с които някога съм говорил, си мислят, че „трябва да бъде”.

„Важното е да има масовост на 10.09 и 12.09 за да не може Гешев да стане гл.прокурор.” – изречения като това, казващи всичката необходима информация, са кажи-речи невъзможни. Точно както в „Съдби на кръстопът”, така и в този скалъпен чат важи следното: никой не говори така! Още помня един епизод от „Стъклен дом”, където в опит за продуктово позициониране, героите казваха фрази, които никой никога не е казвал, от сорта на „Сипи ми една кока-кола” и „Подай ми чио чипса”. Пък и в случая какви са тия престъпни умове, готови да бутнат държавата, които си казват всичко в най-обикновени чатове, в удобни, напълно разкриващи всичките им планове изречения? Това и в „Съдби на кръстопът” го нямаше.

За финал, по въпроса „Мислят ли ви ПИК за идиоти?” – вие как мислите? То въпросът е по-скоро реторичен. Пък ако им вярвате - давайте, четете ги още, направете им гледания, поровете се заедно с тях в помийните ями и в неприкосновения личен живот на хората. Ако това ви носи удоволствие – заслужавате си ги.

 

Автор: Георги Емилов 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com