Най-добре Валери Симеонов да хване самолета - за където и да е. Еднопосочно

16949
Най-добре Валери Симеонов да хване самолета - за където и да е. Еднопосочно
Снимка: БГНЕС

Когато Господ иска да накаже някого, първо му отнема разсъдъка.

Съдейки по изявите на нашите пишман-патриоти, Господ сериозно им се е ядосал. Иначе няма как да си обясним серията от глупости, изръсени в последните дни. Но Валери Симеонов взе горно "до" с изявлението си, че който иска да гласува, да хваща самолета към България, вместо да чака гласуване в чужбина.

Българите в чужбина със сигурност са очаровани от тази фраза. В нея е концентрирана такава грижа към нашенци, предпочели живот в чужбина, такава държавническа мисъл и чисто човешка топлота! С едно изречение Симеонов илюстрира цялата политика на сегашните управляващи към българите извън страната. Показа какво е патриотизъм и как той работи отвътре навън. Разви теза, подреждаща го до титаните на мисълта. Да, у нас те повечето се наричат патриоти.

Та според Симеонов патриотичното в цялата работа е това, че като се резне възможността за гласуване на българите от чужбина, ще пострада най-вече Хасан Хасанов, на който и адреса не му знаем. Митичното турско плашило, което със сигурност отдавна не е в Турция, а в Европа, според баш патриотина все още е актуално.

Само дето не е.

Българите в чужбина далеч не са само онези в Турция, с които Симеонов ни плаши. Заради бронирани като него здраво в главите трудно ще гласуват дори децата на същите тези уж народни избраници. Защото повечето са я из Европа, я отвъд океана. Това още веднъж показва колко далновидни и проницателни представители има родната политическа класа.

След като лишава години наред нормалните хора от възможността да гласуват за нормални политици, статуквото и днес се бори за всеки милиметър влияние. А не може да се гласува за нормални, защото те са изблъскани далеч от политиката. Или сами са се погнусили да работят в тази сфера. Защото в нея симеоновщината преобладава от десетилетия. И периодично се излива - я върху майки на деца с увреждания, я върху безпомощни баби по границата, я върху българите зад граница - враг номер едно на патриотичната селищна система.

Българите в чужбина по неофициални данни са близо два милиона и са най-големият инвеститор в България заради парите, които вкарват към близките си тук. Половината от тях да имат желание да гласуват - пак са цял милион. Патриотът Симеонов с лека ръка ги зачерква. Може би защото огромната част от тях ясно застанаха на страната на протестиращите срещу корумпираното управление. И това със сигурност е една от причините властта да не вижда вариант за облекчаване на възможността им за гласуване. Наказателната мярка обаче ще се върне, защото всеки българин в чужбина, лишен от изконното право на вот, ще обясни на света, в който живее, какви дебили управляват България. А този имидж, веднъж създаден, трудно ще се промени.

Не знам, наистина не знам кой гласува за подобни екземпляри. И ме е срам - и заради гласувалите, и заради избраните.

Единственият начин това да се промени е Симеонов и подобните му да хванат самолета за където и да е - еднопосочно.

Автор: Евелина Гечева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Абортите в САЩ: една неудобна тема за Тръмп и републиканците

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com