Нинова да си плати за вота!*

4952
Нинова да си плати за вота!*
Снимка: БГНЕС

Ами да - щом ще отнеме поне ден и половина пленарно време за тоя, дето клати дърветата, справедливо е да си го плати. Вотът на недоверие на правителството. Хайде да го изчислим. 240 депутати ще преливат от пусто в празно поне ден и половина - първият, за да дискутират нейния (и на партията ѝ) абсолютно стерилен вот на недоверие на правителството - защото и децата знаят, че той няма да успее! Корнелия Нинова само клати гората с надеждата да предизвика вятър! Вторият ден, той ще бъде изгубен за разумни депутатски занимания поне до половината - за самото гласуване! Така излиза, че поради прищявката на госпожа Нинова 240 пъти по дневна надница и половина ще бъдат загубени, ей така, ще се изтекат в канала, само и само БСП и председателката ѝ да плашат гаргите и да си начешат крастата! Политическата краста - и няма как другояче, щом според конституцията, това чесане и тая краста са законосъобразни!

Продължаваме с изчислението. Ако депутатската заплата е, да речем, 3000 лева средно (заедно с разните всевъзможни добавки и преференции тя, разбира се, става поне двойно по-голяма, но нека приемем 3-те хиляди за базови), то излиза, че дневната надница на един депутат е поне 120 лева. Ден и половина по 120 лева за 240 души, излиза, че госпожа Нинова и нейният ялов вот на недоверие ще изядат на държавата общо около 28 000 - 30 000 лева! Само за ден и половина изпукано нахалост парламентарно време. Ако към това добавим и юридически обоснования фактор "Пропуснати ползи", то тази сборна сума нищо чудно да се удвои! Така че Нинова и придружените ѝ устати повече и от нея младоци опраскват на държавата - разбирай на същото това правителство! - 60-тина хиляди лева! Честито на всички! На останалите!!! Тогава Корнелия Нинова и БСП да плащат, народът го е казал. Щом "Който плаща, поръчва музиката!", значи че и "Който поръчва музиката, плаща!" Както се хилеше навремето другарят Живков, "Нема лабаво, другари!"

И все пак - било реално действащ инструмент вотът на недоверие. Добре, но като умножим вотовете на БСП през последните 28 години, които са поне десет, ще видим колко вреди и "пропуснати ползи" е нанесла тази партия на държавата - немощна и безлична, щом нито един от тях не е успял! Това е и световен уникат - десет вота и все неуспешни - ето за какво трябва да кандидатства България за Книгата на рекордите "Гинес", а не за всевъзможните измишльотини, които по-скоро ни излагат, отколкото ни издигат в очите на света!

БСП внася промени в НК, с които да се приеме Истанбулската конвенция в частта й за домашното насилие

БСП внася промени в Наказателния кодекс, с които изискванията на Истанбулската конвенция срещу домашното насилие да бъдат приведени на ...

И за да завършим с вотовете - имаше един успешен вот - но НА ДОВЕРИЕ, който успя. Него обаче СДС и лично председателят му тогава Филип Димитров си го поръчаха, а не опонентът БСП - виждате ли, господа, тая партия в 28-те години без Живков, Политбюро и КДС не може и един вот на недоверие да организира, камо ли пък да го и спечели! Какво тогава искаме от нея?! Тя просто не го може, нефелна е, нещо ѝ куца, не се справя! Уви! Не успяха като председатели нито Виденов, нито Първанов, нито Станишко, нито Миков, за Нинова сега пък да не говорим, а това вече означава НЕЩО и някой трябва да се замисли за това НЕЩО! НЕЩО като НИЩО на света, както казваше един нашумял американски автор - сетих те ли се кой?! Уилям Сароян, разбира се, любим на свободните хора и свободните души!

Айде тогава стига толкова, нека все пак накрая пожелаем на БСП и Нинова успешен вот на недоверие! Срещу това правителство, дето всичко промени:

- и БВП повиши,

- и държавния дълг намали,

- и безработицата сви,

БСП официално внесе вота на недоверие

БСП внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Той е за провала на правителството с борбата с корупцията. Както беше...

- и държавния резерв удвои,

- и външния дълг съкрати,

- и мигрантите спря,

- и контрабандата озапти,

- и Европа доведе,

БСП ще внесе вот на недоверие срещу правителството

БСП внася в парламента вота на недоверие към кабинета в сряда, 17 януари. Корупция е темата на вота на недоверие към правителството на...

- и Европедседателството успешно подкара...

И който не знае, да знае - това не е вътрешна, българска констатация, а на "Евробарометър"! Нея дори и в Кремъл признават! Който не го вижда и отрича, или е сляп, или тепърва ослепява!

А защо е този вот тогава, ще попита някой?! Ами много просто, това пак народът го е казал - че няма ненаказано добро!

Автор: Валентин Стоев

* Позицията отразява само и единствено мнението на автора и не е официално мнение на Actualno.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Абортите в САЩ: една неудобна тема за Тръмп и републиканците

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com