Нинова и Радев мъдрят преврат!

16997
Нинова и Радев мъдрят преврат!
Снимка: БГНЕС

Ако в първите два-три месеца от президентството си пилотът-изтребител генерал-майор Румен Радев се опитваше и от време-навреме успяваше да заблуди населението, че - ето, аз изпълнявам Конституцията и съм неутрален президент, равно отдалечен от всички политически сили в страната - то в последните два-три месеца държавният глава се държи съвсем по новому. Заряза генералът мимикрията, хвърли я така да се каже, на бунището на истерията, и вече хич не му и пука - няма (равно)отдалеченост, няма равнопоставеност, няма "баща на нацията", червен съм си и никога не съм бил друг, на мен, като българският президент, никой, ама никой, казвам ви, няма право и не може да ми държи сметка! Аз решавам, аз постановявам - БСП е моята слабост, и въпреки че в продължение на няколко месеца го крих, през което време се измъчих много, защото мимикрията си е мъка и театро, аз реших: край, Нинова е моя партийна ръководителка, няма да го крия, и на който това не му харесва - да си гледа работата! Борисов също да си гледа работата - не е той човекът, с когото аз ще се съобразявам, не е той човекът, който ще ми търси сметка! На мен, президента на всички българи!

И Радев се пропука, постепенно, някъде между третия и шестия месец от мандата си! Сега и децата знаят, и слепите виждат, че Нинова и Радев са си първи дружки, скачени съдове; че, когато си поиска, тя влиза при него като у дома си, на "Дондуков" 2 като на "Позитано" 20! А ако случайно при държавния глава има съвещание, то немедлено се преустановява - и така е, докато двамата, усамотени, си се изприказват. По партийни и държавни въпроси! Така де, членство е това, партийно членство, и то не къде да е, а в БСП, партията на българските комунисти, чийто продължител и осиновител е! И какви са тия глупости за разните там необвързаности, равни отдалечавания и тям подобни глупости в доказана европейска демокрация! И не само европейска, ами и азиатска - от партийна гледна точка!

Кой води хорцето ли?! Ами Нинова, нали му е началник. По партийна линия най-вече. За 6 месеца Радев се еманципира от президентските си задължения и си влезна в истинската роля, каквото е партийното му поръчение! Ето вижте, всъщност - припомнете си:

Корнелия Нинова завежда дела срещу всички, свързали името й с "Цанков камък"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова сигнализира австрийското правителство и прокуратура за "Цанков камък". Това съобщават от пресцентъра на ...

Нинова "случайно" наминавала близо до "Дондуков" 2 и решила, така както си ходела, да му се обади. И така, обаждайки се, двамата си поговорили - на четири очи - след което председателката на БСП някак между другото "разобличи" премиера Борисов, че си бил позволил да говори от името на н. в. Румен Радев, Държавната глава, казвайки, че двамата "се били разбрали"! А нямало нищо такова - "разбиране". Ставаше дума за предложението на Нинова и БСП именно президентът да определи шефовете на прословутата специална комисия за борба с корупцията! Какво са се разбрали президент и премиер, и дали въобще са се разбрали, не е ясно. Ясното е, че няколко дни по-късно Румен Радев публично се приобщи към обвинението на Нинова, че Борисов, видите ли, е излъгал; че Борисов, видите ли, май бая, и по принцип, винаги си послъгва, с което още веднъж показа, че тая с независимостта на държавния глава просто няма да я бъде; че Партията, както се рецитираше в едно партийно стихотворение, макар и да греши - винаги е права!

Нещо повече - и той, подобно на Нинова, се направи на разсеян и пак забрави, че президентът не е изпълнителна власт, че държавата България е парламентарна република и, че по Конституция Радев може само да гледа и цъка с език, когато в парламента се рашава - чрез висшегласие - кой ще е председател на тази спорната антикорупционна комисия, към коя от трите власти ще се числи и на кого ще се отчита!

А иначе нито Радев, тоест президентската институция, нито Нинова, тоест опозиционната институция, са престанали да подготвят ГЕРБ и Борисов за сдаване на властта, както се казва в такива случаи - луд умора няма. Защо луд и защо умора ли?! Ами по много причини, но стига дори само последната оповестена. В България растежът на Брутния вътрешен продукт (БВП) само за второто тримесечие на 2017 година е 3,6% - ако Радев и Нинова не отчитат това, значи са национални предатели, които служат на чужди интереси. И още - потреблението през същиото това второ тримесечие на 2017 година е нарастнало с 4,2% - нещо, което не се е случвало и в САЩ през последните 25 години - от Рейгън и Клинтън насам! Тоест: Рейгън, Клинтън и Борисов - една синджир марка, и колкото по-дълъг е "синджирът", толкова по-добре е за населението - и на САЩ, и на България! Не на Русия! (бел. гл. ред. - по отношение на икономиката има още две потресаващи статистики, показващи реалността на управлението на три правителства на Бойко Борисов и на това на Пламен Орешарски. Първата - колко фирми изчезват скоропостижно от българската икономика, според статистика на НСИ. Втората - отливът на чуждестранни инвестиции в България)

Подготвят ни преврат двамцата на своите тайни срещи - след поредената такава Нинова даже заплаши, че веднага след лятната ваканция БСП щяла да поиска вот на недоверие на кабинета - но после, след като поразмисли и осъзна, че силиците ѝ не стигат - и на БСП, и на ная самата - чисто математически и по висшегласие - смени ролите: Борисов и ГЕРБ сами да си поискали вот на доверие, спомняйки си с умиление времето на Филип Димитров, който точно по този начин сам си би дузпата през 1992 година! Но добре е да напомним на председателката Нинова, че, първо, сега не е 92-ра, и второ - точно тогава и тя самата беше от СДС, тоест на страната на Филип Димитров! Както се казва, от едната кожа - в другата!

Радев ще гарантира сигурността на Цветан Василев, ако той се върне в България

Президентът Румен Радев ще гарантира сигурността на банкера Цветан Василев, ако той реши да се върне в България и да даде показания п...

Неуморен в битката си с врага е и Радев - тези дни сложи вето на два закона, внесени от мнозинството в парламента. Обструкции на всяка цена, е тактиката - те, двамата политически ортаци, много добре знаят голямата слабост на Борисов сам да си подава оставката - натиснат ли го, и на това най-вече разчитат: натиск, натиск и пак натиск, белким за трети път се откаже от властта. Впрегнали в битката са и синдикатите - и те, горките, се правят на независими и равноотдалечени - и те президенти, единият на КНСБ, другият на "Подкрепа" - час по час плашат правителството със сначки и шествия.

Най-податливи на внушения отляво са полицаите - послушковците на БСП и Радев, стачкуват ли, стачкуват, заплашват ли, заплашват - и все пари искат, нищо, че се пенсионират левенти на 45 години; нищо, че взимат, грабят е точната дува, от хазната по 20 заплати при прословутото си ранно пенсониране. И не че си отиват вкъщи, както се казва, "на заслужен отдих", ами си остават все така в МВР, но вече с пенсия и заплата! Но протестират - и заплашват! Искат още, и още, и още, и още пари, а най-лошото е, че Борисов им ги дава - още, и още, и още, и още пари - на калпак, всъщност - на фуражка, а не за заслуги, а за да "мируват" - че имат оръжие, по закон, и не дай си, Боже, може да решат да се хванат за кобура! Нахалници и дерибеи, срама нямат - не всички, но повечето, и все с ръце в джобовете! И пак - още, и още, и още, и още пари, ту за униформи, ту за нови коли, ту за обувки... Винаги има за какво! И понеже Румен Радев е военен не само по душа и призвание, но и по манталитет, той винаги ще е на тяхната, униформената, страна - и как не, като при внезапното си пенсиониране самият той си взе двадесетте заплати, които при него - според чина и длъжността - удариха тавана!

Борисов трябва да е наясно с нещата на "Позитано" 20 и Дондуков" 2 - най-малкото, че те са едно и също животно, два адреса на един и същи подател. Трябва обаче да е наясно и с нещо друго - че Столетницата и иже приобщените ѝ никога не се отказват и никога не се предават. Защото става ли дума за власт, значи става дума за пари. За тях парите са смисълът на живота им - личния, партийния, националния! А колкото до тандема "Радев-Нинова", той все така ще продължи да тормози държавата! Поне четири и половина години още. Нищо чудно и партийна книжка да има Радев, като Живков - с номер 1! Кой е като нас, кой е кат` Борисов!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com