Нинова изобрети дървено желязо!

8242
Нинова изобрети дървено желязо!
Снимка: БГНЕС

Нито е дървена, нито е желязна, а по-скоро е плъзгава. Напоследък опасно жонглира със стабилността на държавата. Това е Корнелия Нинова! Точно в нейния стил, първо каза, че ще мирува по време на Председателството, сега не само, че иска вот на недоверие месец преди него, но се и заканва, че ако вотът не успее, БСП ще организира бойкоти - вече улични, а не в пленарната зала! Улични народни шествия - за оставка на правителството - именно по време на Председателството. Жонглира Нинова с интересите на държавата, а като я знаем колко е непохватна и как се гъне и отмята, тази жена със сигурност ще изтърве мярата и ще изпочупи държавата!

Вижте я само на съботния им пленум. Изобретиха социалистите "дървеното желязо"! Тя, шефката, щяла да подпише за поправка на Конституцията - за да има разследване на приватизацията - но парламентарната ѝ група щяла да гласува "против" в пленарната зала - наистина дървено желязо! Ама ако за вота на недоверие ДПС ще ги подпре, гласувайки "за", то за "дървеното желязо" турците комай ще се разсеят - ако наистина, както твърдят, са проевропейската партия, която държи на европейския избор на България и няма да се пропукат, изоставяйки Европа и принципите си, заради някакъв нов Орешарски!

Нинова доволна: Главчев постъпи правилно

Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарна...

Като стана дума за съботния пленум, София се взриви от партийните зулуми на БСП в нощта на петък срещу събота. Така отпразнуваха червените депутати отстраняването на Главчев (не са спрели цялата нощ да викат "Победа!", "Победа!"), че повечето и днес - дни след разпивката - още ги болят главите. Май до един са били пияни - като четем какви решения са взели и какво дървено желязо са изобретили!

Борисов, човече, не живей с наивната надежда, че ще ти простят 11-те парламентарни загуби и че ще допуснат "това правителство" да произведе, както ти казваш, едно образцово Председателство. Глупости на търкалета - това е мигът на живота им, Нинова сякаш само за това се е раждала - да уязви ГЕРБ и държавата, точно когато е най-успяла. Колкото и да се старееш, колкото и "председателшата" на Председателството Лили Павлова да будува нощно време - Нинова и висшите ченгета в сянка зад нея няма да ви простят, ще ви гонят до дупка, сега им е паднало, сега сте им паднали! Председателство е това, не лукова глава! Затова взимай мерки овреме.

Първо - очертайте със съдружниците във властта, Обединените партиоти, границата на червените протести по времето на Председателството - една наистина непреодолима ограда (от униформени) около НДК, а не като тази на турската граница, за която депутатите на БСП, воглаве с кинаджийката Йончева, ви изкараха, вас, правителството, коалиционните партньори, последните крадци и предатели! Оградата (огражденията) да почва, примерно, на север от Съдебната палата, на изток - от стадион "Васил Левски", на юг - от Южния парк, и на запад - от Руски паметник, нека тогава си шестват и протестират организираните и докараните с автобуси от цялата страна привърженици на Нинова колкото си щат, денонощно. Пълна блокада - докато мине Председателството, още повече, че това няма да е прецедент. Народът още коментира едногодишната обсада на центъра на София по времето на Орешарски, вътрешния министър Йовчев и главния секретар на МВР тогава Лазаров. За повече ред и дисциплина може да им се отпусне и едно постоянно място на протести - нещо като лондонския Хайд парк - на стадион "Раковски", хем е почти в центъра, хем е закътано, има писта за шесттвия, има и трибуни за зрители, който иска, да гледа и ръкопляска! Докато върви Председателството!

Майтапът настрана. Какво още да очаква нормална България - сега до Коледа и после след Нова година, досущ в окото на събитието, от януари до юни. Онзи ден на пленума Нинова обяви на момчурляците си: "Курс към въоръжена борба!", който ще почне още от тази и другата дедмица, първо с вот на недорверие, после с бунтове и бокоти в пленарната зала при гласуването на бюджета - това в средата на декември, а след известно коледно затишие ще се подновят, за да избухнат червени размирици веднага след Нова година - пак първо в парламента, после и на улиците около НДК, където ще е главната квартира на Българското председателство! Нещо което пак ще ни се случи - ако въобще ни се случи - чак някъде около 2030 година!

БСП бойкотират парламента, ако Главчев не подаде оставка

Депутатите от левицата няма да участват в заседанията до оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Това зая...

Друго? Борисов, престани с тази твоя "европейщина", не разбра ли, че на твоята инфантилна политическа доброта и смиреност те ги гледат като на слабост и страх от опонента. Удари по масата, така че чашите им да подскочат! Бъди пак главен секретар, този път на политическата коректност и на здравомислието. Стига си ги коткал, "за да е мирна държавата" и заради някаква недотам обяснима колегалност, заради неосъществим по презумпция консенсус и фалшиво "национално съгласие"! Виждаш какво им е съгласието, ще го видиш и чуеш най-вече по време на Председателството, главно тогава, то им е целта - да дискредитират законната власт в България и главно ГЕРБ на Борисов, да обявят на Европа и на Съюза, че в България всички са крадци, всички са корумпирани и общуването с българи е опасно! Яхнали са дървеното желязо и ще го размахват, докато не предизвикат нови, поредни извънредни парламентарни избори!

Междувпрочем, нека победилата в петък опозиция, която изгони от поста на председател на събранието Димитър Главчев, знаят, че желязо-дървената им тояга всъщност им изигра лоша шега и че тя тепърва ще заиграе по собствените им гърбове! С Цвета Караянчева на председателския пост депутатите от БСП си вкараха непоправим автогол, както казва народът в Родопите, и най-вече в Кърджалийско, сега ще видят те кон боб яде ли! Особено като се заинатят като магарета на мост!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Абортите в САЩ: една неудобна тема за Тръмп и републиканците

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com