Нинова направи БСП креслива и лъжлива!

12940
Нинова направи БСП креслива и лъжлива!
Снимка: БГНЕС

Дали след време в историята на Столетницата ще има раздели: "БСП от времето на Първанов", "БСП от времето на Станишев" и "БСП от времето на Миков", не е сигурно, но е повече от сигурно, че там ще има раздел "БСП от времето на Нинова"! И не защото с нещо ги превъзхожда; не защото председателката Нинова е нещо повече от Първанов, Станишев или Миков, а защото - без да ги превъзхожда, успя да накара почти един милион български гласоподаватели да ѝ повярват, че ги превъзхожда! Което си е дарба!

Какво направи за една година Корнелия Нинова? Успя да насади у този почти милион членове и симпатизанти лъжливата представа, че тя, видите ли, идва начело на Столетницата, за да я обнови, като под "обновление" Нинова разбираше премахване на "лошите" и "вредните", а всъщност "старите" и "утвърдените", и наместване на техните добре затоплени партийни места на "новите", "младите" и "необременените"! Така от ръководните партийни редици изхвърчаха почти всички знакови авторитети на БСП.

Да си ги припомним набързо, преди окончателно да са се изтрили от съзнанието ни:

- Михаил Миков

- Георги Божинов

- Георги Гергов

- Янаки Стоилов

- Ангел Найденов

- Атанас Мерджанов

и т. н., включително и омбусманът Мая Манолова - все стари и калени в партийните битки червени кримки, а на тяхно място под знамената на Столетницата бе привикан поредният комсомолски набор, утвърдил се като "младоците", уж младоци, а повечето вече отработени и изкусни кариеристи, търпеливо изчакали своя партиен ред нагоре. Ето ги и тях:

- Веднъж вече низвергнатият Антон Кутев, който показа нагледно как с търпение и тъпо упорство всеки в тази партия може да дочака своя втори шанс и звезден миг;

- Безнадеждно провинциалните партийни активисти Жельо Бойчев, Калоян Паргов, някои си Филип Попов и още по-"някой си" Георги Свиленски, възнаградени щедро от председателката поради доказано послушание и проверена партийна жертвоготовност - да бранят всяка, макар и бита (и пребита!) партийна кауза, стига някой от "горе" да им я е поискал - в случая Нинова!;

- Тук, разбира се, е и заслужилият синковец на БСП Кирил НИКОЛАЕВ Добрев, който доказа нагледно как се осчетоводява бащин партиен актив, при неговия случай - по най-безогледния начин;

- Попрегорелият в лъжите и отракалият се като специалист по "българо-съветска енергетика", винаги готовият за шефски услуги бивш министър на икономиката Драго Сто...сто...ойнев, успял за една година на този пост да забърка каши като за десет;

- Отдавна прекрачилият комсомолската възраст и специалист по "братските" българо-руски енергийни отношения инж. Таско Ерменков! За този човек има спор извън парламента - дали може отвреме-навреме да говори и нормално?!

А има и две "най-нови" попълнения на партийния екип на Нинова, които - макар и много нови, издигнаха до неподозирани висоти в партията простащината и нахалството при общуване с политическите опоненти!

- Единият е висококаратният нахалник, "думаджията", както сам се обявява, някой си Александър Симов, който обяви в пленарната зала на парламента българския еврокомисар за "кухата брюкселска лейка";

- А другият е бързо-бързо провалилият се идеологически шегаджия, синът на журналистката Ана Заркова, някой си  Крум Зарков, поредният господин Никой в политиката, който, за да угоди на шефката си и политическия си ментор Корнелия Нинова, се изгаври изключително идиотски с паметта на стотиците убити с лопати нещастници в комунистическите концлагери!

БСП реши да поиска 10 години право на ползване на "Бузлуджа"

Пленумът на БСП реши партията да поиска от държавата 10 години право на ползване на паметника "Бузлуджа". Членовете на Националния съв...

И настана небивала промяна! По-горе упоменатите смениха на партийния рубеж още по-горе упоменатите! Отпращайки на "заслужен отдих" уморените партийни коне, Нинова се освободи от всякаква възможна вътрешна опозиция! "Старите" - колкото и меркантилни и с промити идеологически мозъци да са, все пак отвреме-навреме поставяха и някои неудобни въпроси, като например - защо другарката Нинова не се съгласи да стане председател на парламента, както предлагаше мнозинството, и редно ли е, питаха те, така високомерно да се пропуска шанса за някои политически пробиви, открили се пред опозицията!?

"Подмладявайки" партията си най-горе, "Корнелка" (така се обръщали към нея старите й прартийни другари, преди да ги почне с метлата) си гарантира и фалшивото внушение, че - ето, партията-майка, макар и на преклонна възраст, тръгва по нов път, едва ли не от нулата, поема в нова посока, и че - след като чрез протежето си Радев превзе "Дондуков" 2 - тя, партията, сега се е насочила стремглаво, брутално и безогледно към другия важен властови адрес - пак на "Дондуков", но отсреща - на №1, където сега се е разположил "готованкото Борисов"!

Година по-късно Нинова е доволна от "младоците" и заради друго - те успешно се вписат и в стратегията ѝ за инстументите на опозиционната борба - за раждането на истината като се повтори нещо, което не е, 100 пъти! До припадък! На поредна сбирка с актива на "младоците", говори се, че тя била казала - дерзайте, другари, нека ги караме непрекъснато да се оправдават! ДА СЕ БОРИМ ЗА ИСТИНАТА, другари! За повече "такива" истини, които кристализират след 100 пъти повторения!

Другото, което с изненада се открива в "БСП от времето на Нинова" - поне засега - е, че "новичките", "младичките", "неупотребеничките" започват да засрамват учителката си. Учениците се оказват и по-кресливи, така че новият креслив партиен тон, който Нинова налага от една година, е, така да се каже, попаднал в добри партийни глашатаи! Крещене му е майката, другарчета, крещете, колкото глас имате, пък да видим колко хора ще ги чуят! Крещящите лъжи!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com