Осмото чудо на медийния идиотизъм - да говориш с Бойко Борисов

13731
Осмото чудо на медийния идиотизъм - да говориш с Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Който е бил буден в часовете между 8:00 и 9:00 тази сутрин (29 април) и е гледал Българската национална телевизия, той със сигурност е изпитал част от мъката на Разпети петък. Няма и как да е иначе, след като по обществената телевизия, издържана с нашите пари на данъкоплатци, в продължение на цял час прелетяха стотици хиляди несвързани думи от лицето Бойко Методиев Борисов, премиер на Kleta Majka Balgariq.

Ако човек започне да се занимава с глупостта в прекомерна конкретика, той я легитимира неоправдано. Това заяви вчера (28 април) доцентът по право Кристиян Таков. Ако обаче подминаваме глупостта, тя почва да си въобразява, че е мъдрост.

България на бройлерите не разбра как я доизпържиха с КТБ

Днес няма да си говорим за свински опашки. Няма да си говорим за винетки, за цената на бензина, за някоя търговска верига, която плаща ...

В следващите редове нека обърнем внимание на това какво НЕ каза Борисов преди Великден – защото това е единственият начин да не влизаме в реториката на глупостта.

Един от най-скандалните моменти в интервюто, а те бяха много, е, че непрекъснато се изливали милиарди към хора, които не желаят да се квалифицират, но ако не се правело, ще е „нарушение на права”. Най-добре е с образование, не с рестрикции, но огромни пари са това, каза Борисов. И не обясни след като са „огромни пари”, но ще дадат резултат, защо тогава се наливат „милиарди” т.е. също огромни пари за нещо, което не дава резултат. А милиардите ще продължат да се наливат – защото всъщност за някого дават резултат. За джоба на някого. Премиерът-Слънце и това реши да не обясни - неудобно е някак дори за него.

Задължителното гласуване какво задължително било, като нямало санкции, изтъкна Борисов. Прав е – половинчата работа, също като всяка, подхваната от него. Седмици наред българският данъкоплатец плащаше, за да раждат „светлите умове” в парламента глупост след глупост по структуроопределяща за държавата система – изборната. Изключване от списъци, вдигане на прага на преференцията, по-трудна възможност да се гласува в чужбина – все стимулиращи избирателната активност неща, дам. ГЕРБ страдали най-много от това – нищо че ГЕРБ вече могат да разчитат на каквито и да е избори на 500-600 000 гласа. С всички спънки пред избирателната активност победите на Борисов ще станат такива, с които ще се постига абсолютно, а не обикновено мнозинство. Абсолютно мнозинство за партия, която живее само от държавна субсидия – официално поне, според данните на Сметната палата! Защо така никой не дава нищо за членски внос, няма ли капка обич към г-н Борисов?! Абсолютна диктатура на властващата тъпота, както би казал доц. Таков!

Освен това Борисов не каза защо след като има подозрения за нарушение на обществени поръчки е лошо нещо обществото да знае, медиите „да снимат отгоре-отдолу”. Да, нека снимат – и отпред, и отзад, и вътре, и вън! Борисов не каза и след неговия рейд по отмяна на обществени поръчки дали някой го разследваме, евентуално ще го осъдим и ще се надяваме като безумци за някой осъден! Няма значение - важното е, че зетът на Бойко, който не му е всъщност зет, е добро момче и не го дразни.

София беше с едни сини ламарини за спирки, сега намериха малко ръжда и снимат – отгоре, отдолу

Намериха някакви спирки, ометоха всичко от парламента до „Градска мобилност”. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка...

Вчера посочих седем идиотски вида медийни изпълнения за Великден. Днес мога да добавя осмият – да се кани и интервюира Бойко Борисов. Няма смисъл - той просто е еманацията на стабилно прочетената властваща тъпота!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com