Оставка в България – само ако умреш или Борисов каже

10645
Оставка в България – само ако умреш или Борисов каже
Снимка: БГНЕС

Аз подписвам това, което ми предложи комисията като решение. Краткият отговор (дали съм наредил на инж. Асен Тасев да направи експертен анализ дали може да се ползва по-евтин антивибрационен материал за трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" в София) е "не". Краткият отговор на Тасев според bTV обаче е "да". А въпросният инженер първо участва в комисията, която де факто решава, че въпросният материал не може да се ползва, след това прави "анализ" и влиза в експертен съвет, който гласува да може да се използва по-неподходящия за случая материал - въпреки че официално съветът не е бил свикан за това, а защото имало проблеми с отводняването и геометрията на релсовия път. Това излезе от обясненията на една от "перлите" в кметската корона на Йорданка Фандъкова – зам.-кметът, отговорен за транспорта в София, Евгений Крусев.

Г-н Крусев смая и с друго изказване – попитан дали познава Законът за обществените поръчки, той отговори: "Не в детайли"!

Борисов и "Джи Пи Груп" - защо точно сега?

"Няма да дам да ми се петни името", обяви за пореден път министър-председателят и нареди на подчинените си да извадят най-голямата стро...

Дори за показали отдавна безсподобното си нахалство и скрити зад "благи" усмивки субекти като кметицата на София Йорданка Фандъкова е твърде нагло да променят условията в договорена обществена поръчка след като е подписан договор. А изглежда точно това е положението с трамвайното трасе по "Граф Игнатиев“.

Случаят беше разкрит от "Спаси София". Абсурдът и наглостта са невероятно големи, защото за такива случаи има решение на Европейския съд. То гласи – не може да се продължи изпълнението на договор за обществена поръчка, в която се въвежда ново техническо и/или ценово предложение. Но г-н Крусев тези неща не ги знае в детайли. Интересно какво ли знае тогава – да подписва каквото му каже някой друг?

Разбира се, в скандала пак ги има познати имена. "Джи Пи Груп" изпълнява строителните работи, а отстранена е "ПСТ". Първата компания отдавна се свързва с Валентин Златев, а втората пък е считана за част от империята на Пеевски, но директни документални следи за това няма – само косвени.

И именно защото много добре се знаем, няма как да не изникне и въпросът дали ОТНОВО няма някакво преразпределение зад кулисите? Все пак един от собствениците на "Джи Пи Груп" Владимир Житенски избухна доста яростно в ефир срещу тези, които сатанизират компанията му. Само че малко пропусна да ги обяви – пак защо ли? Отговорът със сигурност има нюанси, но един никога не се променя – гарван гарвану око не вади.

Пеевски има нов план

Без паника, с Делян Пеевски всичко е наред. С медиите му - също. Всичко е наред и с онези издания, които уж не са негови. А управлениет...

Точно това е и проблемът с Крусевците, Фандъковите и всичките други, получаващи парите си от нас, данъкоплатците – те не работят за нас. Работят за Политическото Слънце, което грее в момента и защото ги огряло, никога не пропускат да хвърлят сянка, когато трябва. Днес ще е София, утре ще е друг град, днес ще е строителство, утре ще е здравеопазване, вдругиден – образование и т.н., и т.н.

Отдавна писна. Но явно не сме готови да направим това, което трябва. Още не ни стиска.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com