Пак Черен петък за Румен Радев Разединителя!

15844
Пак Черен петък за Румен Радев Разединителя!
Снимка: БГНЕС

Точно така - "Разединителя", а не "Обединителя", какъвто уж трябвало да бъде президентът според конституцията на Република България! Няма грешка - защото този президент все повече се самозабравя и не спира да настройва едни българи срещу други българи; той сякаш целенасочено разединява, и, както е тръгнало, нищо чудно след време да се озове на прага на инпийчмънта!

Вижте какви ги надроби в последния работен ден на миналата седмица, 21 април. Направо Черен петък, при това втори Черен петък, още преди да е навършил сто дни, откакто е седнал на най-високия стол в държавата! Първият беше преди две седмици, когато внезапно насрочи за 18 часа извънредно заседание на васалното му служебно правителство, с една-единствена точка в дневния ред - да отмени предложението, което, казано накратко, фактически забрани на българите в чужбина да гласуват на българските избори, ако не са живели последните три месеца преди изборите в "майката-родина"! Акт, с който Радев опита да отнеме на поне милион и половина редовни (и равноправни!) български граждани свещеното право на глас, ей така - без да му мигне окото! А най-трагичното е, че и след гузното връщане на постановлението Радев продължава да настоява на тона, прикривайки се зад нещо, което той кой знае защо нарича "защита на националната сигурност и националния суверенитет"!

На 21 април, петък, Румен Радев отново се изцепи по същия дърводелски и нахален начин, заявявайки лекомислено и безотговорно, че повишеното ниво на уран във водата на Хасково и Първомай било умишлено укривано от... предишните управляващи - обвинение нито доказано, нито логично и допустимо, заради което Обединителят на нацията може не само да си събере багажчето от "Дондуков" 2, но и да отговаря пред закона!

Политически неутралната истина за урана във водата на Хасково и Първомай обаче казва друго. Допреди време е бил валиден международен стандарт, допускащ уран в питейната вода до 0,6 микрограма на литър, а отскоро този стандарт е променен на 0,3 микрограма на литър - актуализацията е на СЗО и е препоръчителна за всички водоизточници по света, сега просто предстои адаптация на "заразените" ни кладенци към новите изисквания на Световната здравна организация (която е към ООН), а "малката", но много съществена подробност е, че от общо 74 водоизточника в Хасково, само в един новата норма е надвишена. Освен това, както се изрази и хасковлията-кореняк Делян Добрев, бивш министър на икономиката и енергетиката, местните хора пият една и съща вода (тази сегашната, "радиоактивната" по новия стандарт) поне от 50 години и няма изследване, което да показва, че жителите на Хасково и Първомай са показали по-висока заболеваемост от хората в другите региони на страната.

Има още нещо, което Обединителят на нацията от "Дондуков" 2 може би не знае, или пък се прави на ударен, защото му е по-удобно така. Този рудник, а въобще и всички уранови находища у нас винаги и всякога в годините след съветската окупация на България след 1946 година, са разработвани и експлоатирани единствено и само от съветски спец-дружества и само за спец-нуждите на съветската военна машина на Студената война - до 1992 година, общо около половин век. Доколкото липсва или има некачествено запечатване и закриване на оглозганите залежи на силно радиоактивната стратегическа суровина, то това е "заслуга" на съветската страна; ако действително има изтичане на радиация в почвата и водите с днешна (естествено и с минала!) дата, то това българското население го дължи стопроцентово на "братската" съветска страна - и, за да не се излага, Радев би трябвало да има предвид това, той, а най-вече и неговите тотално провалящи се съветници! Между другото този уран е бил насилствено "конфискуван" от СССР по линията на СИВ и Варшавския договор, за което българската страна не е получавала нито лев! Кой го е подарявал на Големия брат безвъзмездно, е ясно, и Радев, ако толкова държи на справедливостта, нека бъде така добър да намери и изобличи виновниците -"безвъзмездни дарители"! Има ги - най-вече техни наследници, дори и в парламентарната група на БСП в новия парламент, в европейския - също, няма да му е много трудно! Ако държи на справедливостта и ако наистина иска хасковлии да знаят къде е заровено кучето, кой го е заровил там и кой им е завещал вода с уран!

Обединителят на нацията, Бащата на всички българи - включително и тия зад граница, изплещи във втория си Черен петък още една щуротия - на изказано от бившия му колега Росен Плевнелиев мнение (че е недопустимо да се отнемат правата на българите в чужбина да гласуват), пилотът-президент коментира злорадо, сякаш той никога няма да стане бивш президент: "С бивши президенти не желая да разговарям...", но след кратък размисъл все пак добави: "...през медиите"! Възпитан и толерантен, или груб, арогантен и високомерен беше пилотът-пенсионер, нека всеки сам си отговори на този въпрос!

С тези си манипулации и с откровеното насъскване Румен Радев - съзнателно или не се опитва да противопостави нацията на две - такива, които виждат истината и заклеймяват държавния глава за пропагандиране на неистини; и други, които не вникват, че е по-лесно и се оставят Бащицата на нацията да наставлява, заблуждава, управлява! Връх в петък беше заключението му на висок глас, че в в момента Хасково и областта били "втори Чернобил!" Радев, президентина, на какво разчита и на какво се уповава, сеейки нелепости, може би на факта, че в държавата няма прокуратура, която - ако си е на мястото, да му повдигне обвинения по най-малко две престъпления:

- за подстрекателство към размирици;

Плевнелиев за Радев: Не отива на държавен глава да разделя нацията

Притеснен съм от първите грешки на президентската институция в рамките на тези няма и 100 дни. Най-голямата грешка е идеята за огранича...

- и за съчиняване и разпространение на лъжи, които, както обича той да се изразява, са опасни за националната сигурност и националния суверенитет...

Но Радев Разединителят не се спря дотук. За да стане Черният му петък още по-черен, направо непрогледен, тунел!, намеси и оградата по границата. Била едноредова, а била цанена (и платена!) за двуредова! Страшна работа, Радев, разкритието на века! Оградата - това по всички документи го пише - е на места двуредова, на места едноредова, в зависимост от терена - това е описано дословно в обществената поръчка, така е и платено - а за сведения на всезнаещия държавен глава, по-голямата част от парите всъщност още не са изплатени, изпълнителите вече губят търпение и - подобно на други лъготени бачкатори - се заканват да блокират пътища! Ама Радев това не го интересува, той гледа да злепоставя; кого ли? - как кого! - опонента си в изпълнителната власт, който, ах, Боже!, по една случайност не е любимата му БСП, чиито (инсцениран) инициативен комитет го издигна за кандидат-президент, а омразната му партия ГЕРБ!

По конституция президентът бил Обединител на нацията, Баща на всички българи - включително и на тези зад граница, на които той лично иска да им забрани да гласуват! Боже, Боже, как ги кълчим горките думи!

Накрая едно изречение и за милата Елена Йончева - нали са си от едно котило. Тази крехка и хрисима допреди време женичка така са я увълчили, че скоро няма да я познаят, друг човек сякаш е! Ама дето има една приказка, тя се пътвърждава - никога не е късно да станеш за резил!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com