Патриотите залагат капан на Борисов!

10589
Патриотите залагат капан на Борисов!
Снимка: БГНЕС

Няма ли кой да му каже на бургаския патриот, който е по-известен като "политикът с кабелната телевизия", че първо трябва да си спечели избори и чак тогава да "назначава" премиери и да разпределя постовете в управлението на държавата?! Сега - не стига че изборните резултати на т. нар. Обединени патриоти паднаха с цели 40% в сравнение с гласовете им на президентските избори (от 12% на 9%!), Валери Симеонов си позволява да "коли и беси" със следизборно кадрово разпределение на постовете. Да направели правителство ТЕ, патриотите, обединените, заедно с победителя на изборите ГЕРБ и втория на изборите - БСП, като изрично постанови още - лидерът на победителите Бойко Борисов да НЕ СТАВА премиер. Защо и по кои правила и съображения - Симеонов не казва! Ей така, защото на него му се приискало така; така било, според него, правилно и полезно за държавата! (Само дето не се самопредложи, което обаче се подразбира от само себе си!) Обнародва "новинката" телевизионно и зачака реакциите. Раздаде правосъдие бургазлията-патриот(ар) на бърза ръка и даже, по думите му, се позволи да праща - депеши ли, нещо друго ли - не се разбра точно какви, послания в този смисъл, на Първия и на Втория в изборите на 26 март 2017 година!

Направи се скатаджията на най-големия миротворец и политически оракул, удобно забравяйки как той, ортаците му от ВМРО и общите им орди блъскаха и дърпаха бабички и немощни хора на границата в дните преди изборите! Кой ще решава следизборно кадровите дилеми на България, господин Симеонов, е казано и много добре се знае - това са победителите, а такива като Обединените патриоти, които пряко сили събраха (трите партии общо!) около 9 процента обществена подкрепа, само могат да се надяват да бъдат поканени в управлението и да тръпнат в очакване! Още повече че тези три броя патриотарски партии - НФСБ, ВМРО и "Атака" - ако не бяха заедно, щяха да са грубо с по 3% твърдо в групата на другите политически всезнайковци, тези отдясно: "Да, България", почившият вече Реформаторски блок и съзъклятниците на Радан Кънев, самообявили се за "Нова република", каквото и да значи това! И да му се чуди и мае човек на волските нерви на Борисов, който вместо да им тегли една женско-родителска благословия, продължава да им ходи по гайдата и да спазва добрия тон!

Валери Симеонов се прави на Първанов, който преди десетина години, пак след едни такива избори, предложи (и конструира собственоръчно!) "онази" прословута Тройна коалиция; сега Симеонов предлага нова версия, в който този път да влязат победителят от изборите ГЕРБ, вторият БСП, и те - Обединените патриоти. Чудесно, само не се чу от Господин загриженият за България, Валери Симеонов, кой ще е новият Пеевски; и същата ли формула - 8:5:3 - ще се възпроизвежда! Защото ѝ ядохме попарата вече веднъж като народ!

ГЕРБ се похвали: В Европа са горди от победата ни

Европейският комисар по въпросите за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос поздрави Бойко Борисов по ...

Преди да реди управленската листа на държавата, уважаемият патриот Симеонов трябва да подреди собствената си "обединена" листа! Защото много скоро самите "обединени патриоти" ще оплетат собствените си коалиционни конци. Как, например, вече следизборно, ще продължи да съжителства той, уж европеецът лидер на НФСБ, с откровения "твърд" русофил-путинист Сидеров, от едната му страна, и с прикрития, но малко по-"мек", също такъв, Красимир Каракачанов, от другата?! Нека тримцата се разберат помежду си - към Брюксел или към Москва ще теглят каруцата на държавното управление, в което се гласят да участват, като се знае накъде, от своя страна, ще я дърпат БСП и Нинова, както и какви са мераците на новия президент Радев! И няма ли изведнъж да се окаже, че въпросната пропагандирана Нова Тройна коалиция е всъщност един подъл капан, който евразийците у нас се опитват за заложат на победителя в изборите Бойко Борисов?!

Накрая - звучи драстично, но е исторически достоверно, а именно: Какво се получава, господине Симеонов, когато към грубия и краен национализъм се прибави и извратеният социализъм?! Национал-социализъм, естествено! Ония от лагерите, ония с "червения вятър", с които БСП се подигра (за пореден път), още го помнят! Които оцеляха, разбира се!

Затова, Борисов, направи си правителство на малцинството, те няма къде да идат, ще те подкрепят, защото желанието им да са депутати е неистово; не се набутвай сам в дупката, заради някакъв измислен "демократизъм" и заради някакво фалшиво "единство на нацията", това са само красиви думи! Иначе после пак теб ще те изкарат виновен!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com