Политици, олигарси, смешници - събудете се!

48652
Снимки:

България страда от страшно заболяване – дефицит на доверие. И страда не от вчера, не отпреди две седмици – а от поне 25 години, направо дори 70 години.

Кризата с Първа инвестиционна банка даде категоричен отговор на въпроса има ли в България една фигура, поне една, около която страната да се обедини в тежки моменти. И отговорът, поне за мен, е категорично не.

Държавата е виновна за КТБ, не медиите

Изминаха вече четири дни, откакто Корпоративна търговска банка на практика беше поставена под специален надзор, за да не бъде допуснат ...

Нека погледнем основните сили, които уж представляват избирателите. Започваме от ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов. Вижте само изявлението му, че вчера по опашките пред банковите клонове трябвало да ходят полицаи (?!?!?!) и да проверяват хората дали имат 50 лева в джоба, което щяло да означава, че са там „платени” от някоя неразгадаема за ДАНС и МВР сила, за да всяват паника. Същият този тип, като премиер, говореше, че ЕЦБ определя котировките на суровия петрол?!?!?! Точно такива приказки ясно демонстрираха кой е Борисов и припомниха, след една година кански мъки, че по негово време България също изобщо не беше цъфнала. Борисов и ГЕРБ „намазаха” от идването на БСП и Станишев на власт. Защото, когато сравняваме, без извинение, лайно и неузряла джанка, естествено на вкус джанката е по-добра. Но това не означава, че джанката е добра на вкус. Лоша е, но просто се търпи повече, отколкото лайното.

Да минем на БСП. Още вчера припомних, а и не само аз, какво направи Антон Кутев в ефира на Нова телевизия. Думите му за друга банка, която някой я разклаща, са за съд – по чл. 152а от Закона за кредитните институции. И е време някой виновен да го отнесе. Този човек е типичен символ на тези, които контролират БСП.  На очилатият страхливец, който цяла еврокампания говореше как няма да ходи в Брюксел, но накрая духна бързо-бързо. То тва да му беше кусурът, с мед да го намажеш. Но не е – над десетилетие и половина все гледа какво да крадне, да прибере, коя далавера да завърти. Какво доверие да търсиш в такива хора – единственото, което трябва да се търси, е къде да бъде заточен – не на какъв пост да мишкува и да чака бели дни, за да може пак да протегне крадливи ръчички.

Третата сила – ДПС. Направо ме е срам да пиша за партия, която беше узаконена с решение на Конституционния съд, което всъщност не е решение по никакви морални и човешки правила. При равен брой гласове за каква легитимност можем да говорим? Това ли е партията за доверие – за която конституционните ни съдии не събраха мнозинство, за да кажат в очите на българския народ – учредяването ѝ не противоречи на Глава Първа, чл. 11 на Българската Конституция: "Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт." А историята от това решение насам всеки я знае.

Четвъртата – „Атака”. Клоунада. В деня, в който има политически консултации за бъдещето на България, лидерът на „националистите” отиде в Москва (?!?!?!), за да участва в Генералната асамблея на Интерпарламентарна асамблея по православие. Този ли човек ще носи отговорност, който ходи на работа с пистолет и който с шпиц командата си миналото лято се разхождаше в центъра на София, но за по-сигурно след като повечето хора от протеста срещу задкулисието си тръгваха към домовете, за да се прави на мъж, а в истинско време на нужда е на няколко хиляди километра от България?

Георги Ганев: Кутев допринесе за паниката, ПИБ понесе страшен удар и удържа

Лицето Антон Кутев, със своето изказване вчера, допринесе за паниката днес – непремерено, надявам се не и умишлено, подчерта икон...

Извън парламента – друг клоун, даже палячо, който си мисли, че телевизионният формат „Риалити” е реалният живот. Ама не е – с пет обещания и шест кебапчета да си мисли, че който има капка акъл, ще му вярва, значи е повече от олигофрен. Получи си 15-те минути слава, но не му стига – драпа да се нареди в Пантеона на политическата глупост, като на ден си променя по три пъти мнението - референдум за монархия, Народна Република България, Симеон Сакскобургготски европейски комисар от българска страна - типично разтрояване на личността?!?!?! От този ли ще чакаме стабилен курс и отговорност - от този, който се хвърля наляво-надясно като куче, на което някой е пъхнал люта чушка отзад? Дано все още има достатъчно на брой разумни хора, които да не му го позволяват.  А той ще си изтече в канала – накъдето са тръгнали благодетелите му.

В крайна сметка на всички тези политици, олигарски, палячовци и прочие сволач, които живеят в своя собствен свят на игрички, нека са наясно – ако България влезе в още един период 1996-1997 година, прошка няма да има. Френската революция може да се окаже малко. Защото всяко търпение, дори чудовищно голямото на българския народ, си има граници. И няма да остане кой да обяснява кой бил купен, от кого и за какво. Ще има метла – голяма и истинска. Затова ДАНС и МВР да се хващат в ръце редом със съда, да намират SMS изпращачите по-бързичко и да ги наказват за държавна измяна - за да има малко спокойствие в тази държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com