Превърна ли се Крусев в бушон, запазващ поста на Фандъкова?

2885
Превърна ли се Крусев в бушон, запазващ поста на Фандъкова?
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова охотно жертва заместника си Евгени Крусев заради ремонта на "Граф Игнатиев". Това е мнението за оставката на зам.-кмета по транспорта на София на в. Сега.

Фандъкова прие оставката, без да каже и една добра дума за работата на довчерашния си заместник, и се постара дискретно да се разграничи от всякаква отговорност за ремонта.

ГЕРБ защити Йорданка Фандъкова за мръсния въздух

От името на най-голямата структура на ПП ГЕРБ – градската структура на партията в София за пореден път заявявам, че ние категорич...

"Като възложител на проекта Евгени Крусев носи своята отговорност. Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" е голям проект, при реализацията на който се изискват експертизата и компетентните решения на широк кръг експерти, в това число и проектантите. В този процес всеки един носи своята лична и професионална отговорност“, заяви неопределено тя. Внушението й беше подсилено от ГЕРБ, които на извънреден брифинг за качеството на въздуха изтъкнаха, че Крусев е "един млад човек с потенциал", който обаче не е член на ГЕРБ. Опозицията в лицето на БСП настоява за оставка на кмета и санкции надолу по ресорните комисии.

Както и други известни обвиняеми Крусев също заяви, че категорично ще си защити името, и оказва пълно съдействие на всички разследващи органи. От прокуратурата отказаха да кажат какво обвинение ще бъде повдигнато на зам.-кмета, но по случая явно се работи доста експедитивно, тъй като проверката започна на 26 октомври. Крусев е бил призован в Столичната следствена служба другата седмица. „В качеството си на възложител нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на прокуратурата. Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам прокуратурата да го установи“, заяви той самият на извънредна пресконференция.

Прокуратурата започна проверка на цялата документация на ремонта, след като "Спаси София" разкри, че условията на конкурса за изпълнител са променени след приключването му, което е нарушение на Закона за обществените поръчки. Става дума за материала на виброизолационната подложка на трамвайното трасе, който е заменен с друг след началото на ремонта. Това нямаше да е толкова скандално, ако новият материал не е същият, заради който друг кандидат (ПСТ) е бил отстранен от конкурса. Ремонтът на "Граф Игнатиев" се изпълнява от "Джи Пи Груп".

Афера

Калоян Паргов: Оставката на Крусев не решава проблема, отговорност носи Фандъкова

Оставката на Крусев е шах на пешката, за да спасим царицата. Така председателят на градския съвет на БСП-София и председател на групата...

Около "Джи Пи Груп" се разшумя наскоро, след като "Биволъ" публикува разследване за злоупотреби с европари. Впоследствие двама журналисти - Димитър Стоянов от "Биволъ" и румънският му колега Атила Биро, бяха арестувани край радомирското село Егълница, докато се опитваха да снимат как се изгарят документи, за да се прикрият схемите. След скандала покрай задържането им прокуратурата обяви, че започва проверка на "Джи Пи Груп", оправдавайки се със сигнал на вицепремиера Томислав Дончев. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е спрян превод от 14 млн. евро в чужбина. След това стана ясно, че обвинения са повдигнати на Георги Василев, който е един от двамата мажоритарни собственици, и на един от създателите на фирмата - Владимир Лозанов. Обвиненията са за данъчни престъпления, пране на пари и деклариране на неверни данни, за да се получат кредити или средства от европрограми.

Ремонтът

Отговорността за "перките на акула" на "Граф Игнатиев" е на конкурсната комисия, излезе от думите на Малина Едрева от ГЕРБ пред Нова телевизия. Заради тези "перки" вече има нови постижения в народното творчество за ремонта на "Графа". Едрева уточни и, че срокът за приключване на целия ремонт е март догодина, а трамвайното трасе ще тръгне "всеки момент".

Фандъкова ще приеме оставката на Крусев

Йорданка Фандъкова ще приеме подадената оставка на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, съобщиха от пресцентъра на Столична община. ...

"Към момента можем да кажем, че "Граф Игнатиев" от един ориенталски битак, на каквото приличаше преди, стана една от красивите улици на София", каза на изпроводяк Крусев вчера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

"Оправяме чужди грешки": Започна поредното пренареждане на жълтите павета

Преместват натоварена ключова спирка на автобусните линии 94 и 102 в София

Забележка към Хекимян за мигрантите: Разберете, управлението ви свърши

Не е готова експертизата по делото за местния вот в София

Променят маршрута на тролей 1 до 11 април

Работещите в метрото на протест, засега влаковете се движат нормално

Васил Терзиев: Наложително е да има заместник-кмет по сигурността на София

СДВР отчете спад на престъпността

София ще има зам.-кмет по сигурността

В "Метрополитен" недоволни как се разпределят парите за по-високи заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com