Приключението Румен Радев!

29587
Приключението Румен Радев!
Снимка: БГНЕС

На срещата на НАТО в Брюксел президентът Радев - видяхме го всички - се гуши като последния пъпчив гимназист без грам самочувствие, а вътре в страната, там, където се води нещо като главнокомандващ, така се е изпъчил, че сякаш всеки момент ще обяви война - я на САЩ, я на Русия, а защо не и на Китай! Главнокомандващият ни, генералът от запаса Румен Радев, летец-изпитателят и гордо самоназоваващ се "натовски генерал", само защото е минал - както всички други "заварени" от демокрацията висши военни от бившия съветски блок - генералщабна академия в САЩ, така си е навирил главнокомандващия нос, че освен "Мирно!" и "Строй се!", друго от устата му сякаш не може да се пръкне! Преди две седмици обяви, че ще свиква консултативен съвет на тема "Национална сигурност", но после някак забрави сигурността и обяви, че ще събира политиците на съвет за демографската криза, а най-последното, което му щукна - на него и на съветниците му, разбира се! - е разсекретяване на стенограмата на съвета при предшественика му Плевнелиев на тема "КТБ"! С какво ще ни изненада утре, не е ясно, но както е тръгнало, вече му свикваме - изненадата вече започва да ни убягва, когато президентът Радев вземе думата!

А тази негова дума все по-смешна и по-излагаща става. Ето и миналата седмица - пак бръщолеви глупост след глупост - този човек не спира да ни убеждава в несъстоятелността на съветниците си - почвай да ги сменяш, Радев, един по един, защото както върви, излагацията е пълна - твоята и уви на цялата държава, щом се водиш, по документи и изборни резултати, за държавен глава! На излизане от папската канцелария, където Негово светейшество римският папа Франциск си поговори с него "за времето и здравето", запитан от чакащите го все по-любвеобилни и по-любвеобилни пред вратата журналисти защо в нашата делегация на папската аудиенция, за разлика от македонската, няма духовно лице, Радев без да му мигне окото излъга в прав текст - че такъв бил протоколът, което, първо, не е така, и второ - поставя въпроса по различен протокол ли се явяваме пред папата ние, най-истински празнуващи на 24 май, и македонците, фалшиво празнуващите на 24 май?! И ако е така - кой го е допуснал?! И значи ли това, че Римокатолическата църква придава по-голяма тежест на македонската автокефална църква в сравнение с българската автокефална църква, която междувпрочем, е по-стара от македонската с около 200 години! И, лъжейки, президентът Радев не се ли усеща, че пали нов, пореден огън (клада!) на и без това безобразно лошите междудържавни отношения на Република България и Република Македония?! Или както гърците я наричат - Бивша югославска република Македония! Нищо че самите "бивши югославяни", македонците, се бият в гърдите, че са бивши поданици на Александър Велики Македонски!

Тъпотия, откъдето и да я погледнеш! Радев бърка конците, плещи врели-некипели, точи саби за консултативни съвети при държавния глава, без да прави сметка, че веднъж изприказвани глупостите от устата на държавната глава може и във война да ни вкарат! Дай му на военен война!

Освен нескопосно избълваните лъжи, Радев говори и купища нелепости - неистини от незнание, които за съжаление срамят не само него като държавен глава, но и цял един (български) народ. Пак при папата, и пак пред журналистите на излизане от ауденцията, Румен Раден, военен, та дрънка, каза дословно (поводът беше празникът на славянската писменост и култура), че България била "родината на славянската цивилизация"?! Като не знае нещо и не е достатъчно образован, най-умното, което би могъл да направи човек, е да си МЪЛЧИ! А Радев направо се натиска да говори, и то така, че всички да го чуят - колкото се може повече хора! Радев, България не е "родината на славянската цивилизация", а родината на славянската писменост, защото славяни са и чехите, и словаците, и поляците, те са си достатъчно цивилизовани, без да си служат с кирилицата, те също са част от славянската цивилизация, пишейки на латински! Вярно, малко е сложно за разбиране, но дано поне съветниците му на Радев са го разбрали и дано занапред не го хвърлят пак на лъвовете и не го пекат пак на такъв глупашки кръстосан огън, казано по военному! И да не го подлагат на такива публични излагации! Че той, човекът, не се усеща!

Радев: По-силна борба срещу тероризма, по-малко мигрантски потоци

На срещата в Брюксел НАТО ще препотвърди решението за достигане на разходите за отбрана до 2% от БВП на страните членки и изразходване ...

Колкото до стенограмата за КТБ и нейното разсекретяване, Радев и радевците от БСП с малко закъснение осъзнаха, че това може би е добър повод да се удари ГЕРБ и главно финансовият му министър Горанов, който на този съвет при Плевнелиев бил предложил прословутата "банкова ваканция", сякаш Горанов по същество не е предложил внимателно боравене с банковите транзакции (в този действително много тънък и много възлов за финансовата ни система момент), а е предложил да се обяви война на Америка и Великобритания анблок! Мислят си другарите от БСП и президентството, че вкарвайки темата за КТБ отново в днения ред на обществото, може би ще успеят да го настроят (обществото) анти управляващите! Да, ама забравят, че когато Пеевски и Цветан Василев пладнешки ограбиха държавата и населението чрез аферата "КТБ", на власт бяха Орешарски и Местан, т. е. разрушителната коалиция на социалистите и турците! Нека Радев разсекрети стенограмата, но добре е да знае, че така партията, която го издигна за кандидат-президент, си вкарва поредния автогол! А ако пък си припомним и резултатът от изборния мач досега, то той е 17:0 (за Борисов и ГЕРБ срещу БСП със Станишев, Миков и Нинова последователно!!!)

Накрая - искат войнстващите във властта, начело с президента-запасен генерал Радев и военния министър Каракачанов, още 500 военнослужещи на щат, искат самолети, кораби, артилерия - какво по-добро от това. Всички ги искаме, не само Румен Радев и Каракачанов! Ама "нема паре", както се казва в оня лаф! Затова ето едно предложение - за да се намерят пари за още войска, за нови самолети, за кораби, господа офицерите и военнослужещите въобще, да се откажат от ранното си пенсиониране, защо са ѝ на държавата здрави-прави 45-годишни пенсионери, бивши военни и полицаи; да се откажат и от 20-те си заплати при пенсионеране - а не да си тръгват от строя с цяло състояние; отгоре на това и почти веднага да се хващат на нова, цивилна работа (заплата и пенсия едновременно!), а в същото време да се чудят - управляващите де - откъде да вземат пари за минималните пенсии! Забележете - на МИНИМАЛНИТЕ, за другите, които са не по-малко убийствени и обидни, въобще не говорим!

Радев, Радев, Румене, къде ти остана социалната уж насоченост, с която излъга по-бедните, по-необразованите и по-безпомощните, забрави ли, че благодарение на нея спечели изборите и стана президент?! И престани да дрънкаш оръжие, плашиш тия, дето те избраха!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com