Самоизяждането вляво!

3220
Самоизяждането вляво!
Снимка: БГНЕС

За лявото кандидат-президентско роене се казаха безброй нелепости, но най-голямата и до днес си остава идиотщината на социолога Андрей Райчев, че "изненадващото кандидатиране на Пламен Орешарски за държавен глава било още един опит на Бойко Борисов да раздроби "Лявото". И, раздробявайки го, да направи кандидат-президентската битка на ГЕРБ по-лесна! Демек, Пламен Орешарски се явявал "агентура" на ГЕРБ и Борисов, целяща да забие още един пирон в ковчега на "Лявото"! Желязна е логика на тоя Райчев - този чичо беше изприказвал безброй глупости, но тази му отрежда мястото най-горе на на пиедестала.

Райчев, Райчев, къде си забрави чутурата, та не виждаш, че твоето "Ляво" до такава степен се е самораздробило и самоизяло, че вмешателство "отвън" само би попречило на разпада му? Както се казва в такива случаи, оставете го, "Лявото", да си умре от собствената смърт! И наистина - сто двадесет и няколко години възраст за една партия е не "трета", а направо "четвъртата възраст"!

След като и Орешарски направи заявка за "Дондуков" 2; след като на хорото реши да се включи и Вечната Амбър, позачезналият от политическия небосклон напоследък евролевичар Александър Томов (затова пък подвизавал се злополучно на спортния!), нека ги преброим: генерал Румен Радев, ефрейтор Ивайло Калфин, старшина Татяна Дончева, фатмак Красимир Каракачанов, о. з. подпоручик Пламен Орешарски, старшина-школник Александър Томов и редник-кавалерист и мускетар Жорж Ганчев - засега са общо седем претендентите за съперник на Цецка Цачева на балотажа! Кой от кой по-голям аутсайдер, кой от кой по-бита карта! Кой от кой по-смешен - поради оптимизма си, и кой от кой по-наивен - поради жалките си шансове за успех! Остава сега от някъде да се надигне и Делян Пеевски ("Щом Орешарски може, защо и аз да не мога!"), та да се наклепа картинката окончателно!

Кой от "строеваците" на БСП е с най-големи шансове за 13 ноември?

Може би Калфин, но за целта трябва опекунът му Първанов да спре да му се пречка - с глупавите си и непремерени изказвания и с непрестанните си лични и партийни комплексарщини. Освен това добре е Калфин да се ориентира по-фронтално срещу главния си конкурент, нищо че е генерал; и да го принуди да говори - за да се види, че това на генерала му е най-трудното да прави! Ето къде е шансът на Калфин.

Самият генерал Радев - малките му шансове ще се увеличат, ако успее все така да си държи устата затворена, защото само така ще продължи да заблуждава привържениците и симпатизантите на БСП, че предпочита по-малко да говори, защото е умен, а не обратното! Доста аргументи се понасъбраха вече за второто (обратното)!

Красимир Каракачанов също има шанс за балотажа, но спешно трябва да почне да пуска и друга плоча - тази за имигрантите-бъдещи терористи е на път да се изтрие и да засвири фалшиво. Този, уж войвода, е отдавна в политиката - досега се е предлагал все неуспешно, но въпреки това би трябвало да е разбрал, че няма случай някой да е спечелил "големи" избори с една-единствена песничка, пък дори тя да се харесва на много хора!

Кънев: Цачева никога не е заемала отчетлива реформаторска позиция

Краят на чакането на ГЕРБ да оповести кандидатурите си за президент и вицепрезидент не променя нищо. Това каза за предаването "Преди вс...

Дончева също може да долази до 13 ноември, но за целта трябва да спре да се прави на по-умна от другите, вляво и въобще, и да измисли за предизборна лъжа нещо по-различно от "Да премахнем мурите от властта!" Не за друго, ами защото се излага; мутрите отдавна си изпраха якичките и парите, а всички виждат, че и тя, Дончева, като практикуващ адвокат добре си хапва с благинки от мутрите (бившите), явявайки се техен адвокат срещу баснословни хонорари!

Напрегнете се още, господа, напиращи за балотажа. С избора на Цецка Цачева Борисов ви остави шанс: тя беше, и е, най-удобният за вас противник, просто защото не е толкова ярка, колкото останалите от прословутата "четворка". Имате шанс като никога друг път, защото, представете си, че насреща си имахте не Цачева, а Фандъкова, Томислав Дончев или дори бургазлията Николов! Успех и кураж, господа офицери!

Колкото до другите вляво, ами те просто са пълнеж, за съжаление дори не са колоритни!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com