Списък с тежките увреждания на политиците (с включени епикризи)

15749
Списък с тежките увреждания на политиците (с включени епикризи)
Снимка: БГНЕС

Actualno.com откри уж добре пазени епикризи, в които са описани уж тежките увреждания на голяма част от политическия елит. Решихме да ги публикуваме уж без редакторска намеса, така че да са уж верни. 

1.

Име: Валери С.

Пост: Кандидат за титлата "Новия Пеевски"

Увреждане: Патологичен нарцисизъм, болна амбиция, ампутиран от състрадание. Според лекарските екипи С. страдал също от маниакална наглост, а здравето му било сериозно разклатено от скандалджийски вирус (смята се, че го е прихванал го от Волен С., но се е разболял още по-сериозно от първоносителя). Валери С. също бил поразен от хиперчувствителност на ухото и свързана нервно-вегетативна дистония, причинена от шума на Слънчев бряг, която съвсем се задълбочила от крясъците на майките пред сградите на институциите. 

Лечение: Лекарите са категорични: Оставка.

2.

Име: Бойко Б.

Пост: Премиер и изгряващо слънце

Увреждане: Изпитва неимоверно тежест в главата и това го принуждава често да решава тежки политически проблеми с фразата "да ми се махат от главата". Лекарските екипи твърдят, че Б. страда от "Коалиционна невроза", често срещано заболяване в българската политика, при която правиш коалиция с който дойде, само и само да се задържиш на власт, а обикновено две години по-късно вече се чудиш какво да ги правиш тия идиоти. Б. също страда, според епикризата, от "маниакална статистика", особено заболяване, което те кара да цитираш километри магистрали, средни заплати, проценти безработица във всеки един момент и дори без какъвто и да било повод. Това било свързано с обсесивно-компулсивното разстройство, при които определени тревожни обсесии (желание за власт, популистка страст) предизвикват определени облекчаващи компулсии - цитирането на "добра статистика" пред "лошия материал" е тъкмо такъв случай, смятат медиците.

Лечение: Същото като на Валери С., само че с повече футбол и тенис за стабилизация на нервната система. 

3.

Име: Волен С.

Пост: Тъй като е опозиция в собствената си коалиция и едновременно управляващ и едновременно анархист, медиците просто са посочили "златен пръст".

Увреждане: Епикризата е дълга 168 страници. Със съкращения: фанатизъм, делюзии, биполярно разстройство. Всичко започнало с настъпването на паническа АТАКА преди повече от десетилие, която отключила дремещи и съпътстващи заболявания. Медиците са категорични, че става дума за раздесеторяване на личността, която в рамките на няколко години е подкрепяла, а след това линчувала всички правителства. Към това може да се добави полицейски синдром (влизане в НАТФИЗ и обиск на студенти за трева), терминално скандалджийско (агресия в самолетите след употреба на алкохол), както и социална тревожност (туширана с пушене на цигари в забранени зони на заведения и биене на малко барабанче от съседната маса). 

Лечение: Различни видове антипсихотици плюс няколко месечна почивка по бреговете на Варадеро. 

4. 

Име: Красимир К.

Пост: Безгласна буква в разпадаща се коалиция. 

Увреждане: Понеже този човек буквално стои между пациентите 1 и 3, той е подложен на особено голям риск заради влиянието им върху него, категорични са медиците. Красимир К. доста умно лавира между пациентите Волен С. и Валери С. , опитвайки се да играе ролята на тиха вода, но лекарите са убедени, че е възможно съвсем скоро да избухне, тъй като твърде дълго е бил близо до тях. 

Лечение: Обратно връщане към маргиналната роля на ВМРО, което ще му освободи повече време за физическа работа и евентуални тренировки за коремно превъртане, тъй като наднорменото тегло, макар и символно за ролята на един политик, все пак е опасно и трябва да се държи под контрол, размахват ядосано пръст медиците и се канят да пратят Красимир К. на бягащата пътечка.  

5.

Име: Цветан Ц.

Пост: Нещо в ГЕРБ, свързано с обикаляне на провинцията и произнасяне на неразбираеми речи 

Увреждане: Маниакална логорея, съчетана с невъзможност за съставяне на разбираем текст. Според медиците този необикновен поток на съзнанието има положителен ефект специално при зрителите на сутрешния блок, тъй като може да ги приспи достатъчно добре, за да се върнат отново в леглото и да си спестят и без това ненужните усилия да гледат. Лекарите обръщат внимание на това, че става дума за единственият човек, произнесъл фразата "нашите евроатлантически партньори" двайсет и осем хиляди, шестотин четиридесет и пет пъти (вече и шест, докато пишем този текст, той пак го е казал някъде), което определено говори за натрапчиви мисли, при които определена фраза поразява ума и се загнездва там, карайте те да я повтаряш непрекъснато и най-често без поводи.

Лечение: Пращане в забвение някъде при неговите евроатлантически партньори, където да живее с европейска заплата и да си купи още няколко терапевтични апартамента, тъй като тези в София вече поизгубват целебната си сила. 

6.

Име: Опозицията

Пост: Театрално противопоставяне на властта, докато се купуват ТЕЦ-ове и се поддържат същите връзки с олигархията, които е имало и преди.

Увреждане: Това че се търси вот на недоверие и на пресконференции се иска оставката на правителството, съчетано с нулевата подкрепа на майките на деца с увреждания, буди недоумение в медиците и те смятат, че опозицията донякъде правилно е останала извън властта, а управленските ѝ способности засега изглеждат твърде мъгляви.

Лечение: Да се разрои на безкрайно много партии, които никога да не прескочат 4 процентовата бариера, за да се отвори път на някой, който наистина може да се изправи срещу статуквото. 

7.

Име: Иван Иванов

Пост: Депутат, винаги има поне един депутат, който се казва Иван Иванов.

Болест: Висока температура. 

Лечение: Парацетамол и чайове. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com