Съвременните Марии Антоанети

8634
Съвременните Марии Антоанети
Снимка: AnimeS Expo 2018

Съвременните Марии Антоанети са странни екземпляри – също толкова дръзки и арогантни, колкото своята легендарна предшественичка, дори и малко повече... Все пак в днешно време не ги грози изпращане на гилотината!

"Като нямат хляб – да ядат пасти" - този иначе грешно приписван на Мария Антоанета израз, но все пак превърнал се в нарицателно, вчера намери поредната си съвременна аналогия. Суетната и егоистична Мария Антоанета също. "Държавата и хората не са ви длъжни", заяви на родителите на деца с увреждания принцесата на спортното кралско семейство Сиракови – Славея Сиракова. Оказа се, че освен вицепремиера Симеонов, председателя на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и редица политици, майките на децата с увреждания са подразнили искрено ВИП персоната на Славея, по-известна като дъщеря на майка си и баща си.

В света на Бойко: Хора с увреждания срещу учители, пенсионери, полицаи

Да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата. С това пожелание премиерът Бойко Борисов обясни вчера (12 юни) за...

Ето какво написа тя в профила си във Facebook:

"Системата няма как да убие нещо, или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители създали потомство и на такива, които са го изоставили. Съвременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка! Когато "системата те убива", търсиш начин не само да оцелееш, но и да живееш пълноценно заради същото това дете, което си родила. Идва един момент обаче, в който се сблъскваш със собствените си недостатъци, посредственост и егоизъм. В този момент естествено посредствената ти природа е готова да обвини всичко и всеки и да си проправи път...

Истината е, че от такива "майки" ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!".

Драга Славея, ако не си запозната, не всички имат щастието да бъдат красиви, умни и от богато семейство. Някои дори имат нелеката съдба да се грижат за дете с увреждания в държава, която очевидно не може да се справи с проблема и не прави нищо, за да им помогне. За нас животът им е тежко бреме, но за тях е ежедневие, което са приели още в мига, в който са поели болното си дете на ръце. Те няма как да "изградят своя собствена система", защото тази, от която отдавна са част, ги мачка всеки ден. Те нямат възможност да изградят и собствена кариера, защото по цял ден са заети да обгрижват децата си. Вероятно нямат време и да отидат на фризьор или на разходка в мола – неща, които предполагам, са част от ежедневието ти.

Родителите на деца с увреждания искат разчет на изхарчените средства в сектора

Родителите на деца/лица с увреждания написаха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, Конфедерация на независимите синдикати в Българ...

Протестиращите майки, които виждаш на палатков лагер пред Народното събрание, също искат да живеят "пълноценно", както ти им препоръча, но не могат, защото просто са принудени да оцеляват. На теб може и да ти се повръща от тях, но те имат далеч по-важна работа от това да обмислят от кого им се повръща или да пишат глупави статуси в социалните мрежи. Те вдигат "патардия", защото в държавата на абсурдите "вдигането на патардия" е най-сигурното нещо, за да те забележат и чуят.

"След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители!", казваш. Не, принцесо, щом имаш дързостта да пишеш арогантни коментари във Facebook, ти ще се научиш да понесеш срама си! Ще се научиш и да не триеш публикациите си и ще намериш "максимално полезен начин" да посетиш някое семейство, грижещо се за дете с увреждания, ще видиш как преминава дори един негов ден и едва тогава ще си позволиш да отправяш коментари. И недей внушава, че имаш избор да родиш дете с увреждания или не - съвременната медицина е много напред, но не толкова, че на 100% да предвиди дали някое бебче ще се роди болно или не - може само да предполага, с вероятности - по-високи или не. А една истинска майка много, много трудно ще се откаже от детето си при такова положение.

Майките на деца с увреждания не искат съжалението ти, нито пък разбирането ти, не искат и нашето, и вашето. И има случаи, в които, когато нямаш какво хубаво да кажеш, е по-добре да замълчиш. Още по-малко е редно да съдиш или пък да се подиграваш.

Днес нямаме гилотина и слава Богу, но една такава съвременна Мария Антоанета като Славея Сиракова заслужава със сигурност гилотината на общественото порицание. Не за друго, а да не повлече други Марии след себе си!

Хаосът относно хората с увреждания стигна до невероятни висоти

Очаквахме, че синдикатите ще подкрепят. Не се получи. Защо трябваше да стигнем до тук - безотговорните майки с болните деца. Това заяви...

Автор: Милена Славкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com