Юруш на протестите!

8204
Юруш на протестите!
Снимка: БГНЕС

Хубаво е да се протестира, протестът значи повече мнения, а повече мнения гарантират верни решения. Да, ама в България прекалихме! И то, когато нещичко потръгна! Протестират всички, поводи се намират. Ако трябва - ще се измислят. Ако направим равносметка на протестите, ще ние е по-лесно да кажем не кои протестират, а кои НЕ протестират. Освен това прави впечатление, че ако през 45-те години на комунизмът се забраняваше да се протестира, в следващите 26 сякаш се заехме да наваксаме загубеното!

В тази най-топлата седмица на годината протестират най-вече бизнесът и работодателите. Плашат белите якички с бойкот в 1000 предприятия от 29 града! Но не са само те! Я ги вижте:

Протестиращи се събраха пред НС срещу избора на Манолова за омбудсман (СНИМКИ)

Около 150-200 души протестират пред сградата на Народното събрание срещу избора на депутата от БСП Мая Манолова за национален омбудсман...

- протестират униформените - военни, полицаи, надзиратели и пожарникари - в битка за "младежко" пенсиониране и 20 заплати "за довиждане";

- протестират лекарите - щафетно и по специалности, и те за още пари;

- протестират животновъди, земеделски производители, трактористи, комбайнери и т.н. - за субсидии, не им стигали;

- протестират във ВМЗ-Сопот, и те не знаят защо, но за всеки случай и за повече пари;

- протестират и балерините - болят ги ставите, като играят умиращия лебед, и искат още по-ранна пенсия;

И Варна се вдига на протест срещу Манолова

Освен в столицата, протест срещу избирането на Мая Манлова за омбудсман се организира и във Варна. Покана за протеста вече се разпрос...

- протестират социалните работници - малки им били заплатите, сякаш някой ги е заковал за бюрата;

- протестират, разбира се, и миньорите - те са винаги готови, и за да напомнят, че ги има;

- протестират - нова мода шантиклер, и топлофикациите...

Протести на път и под път - в заводските дворове, в центровете на градовете, а най-амбициозните - и на жълтите павета в София! Плашат, пушат, заканват се, тропат с крак... И изчисляват - толкова и толкова, тогава и тогава, ако еди-какво си!

И начело на всички са: "Подкрепа" на заместника на Тренчев, и КНСБ с Пламен Димитров! Двама професионални подстрекатели, които са разбрали, че няма ли стачки и протести, няма да ги има и тях под слънцето! Повсеместни стачки и повсеместни протести, е стратегията им! Ако няма причина, ще си я измислят!

Deja vu като след Пеевски: Народът мълниеносно организира протест срещу избора на Мая Манолова

По-малко от час след избора на "червената фурия" Мая Манолова за нов омбудсман на България, в интернет пространството вече е факт орган...

За какво, например, протестират сега работниците и администраторите от - по думите на непримиримите бизнесмени - 1000 фирми от 29 града? Протестират бачкатори, за да предотвратят намерението на правителството да се удържат от печалбите на работодателите им 5% данък за енергиен фонд "Задължение към обществото", който да покрие неизбежното от 1 август 2015 година увеличение на тока! Излизат бачкаторите, за да защитят с телата си интересите на работодателите си, без да отчитат - като заблудени овчици - малката подробност, че ако тези 5 процента не се вземат от печалбата на богатите собственици, ще се наложи те да се вземат от джобовете на населението! От джоба на същите протестиращи защитници на работодателите си! Протестиращите от 1000 фирми в 29 града се (само)жертват за работодателите си! И това ако не е парадокс - здраве му каже! И гавра!

Какво следва ли? Ами нека си протестират! 1000 фирми от 29 града! Ала-бала! А Бойко Борисов да спре да се прави на добър! Защото го научиха и всички го търсят за среща! Знаят, че министър-председателят винаги отстъпва! За да имало мир! Ала-бала!

Колкото до работодателите, нека уважаемите бели якички да престанат да се правят на нещастни губещи и да спрат да вият като на умряло! Те най-после трябва да разберат, че в "бизнес" не значи само печалба, а и загуба! Отвреме-навреме! Основен пазарен механизъм! Нашите новобогаташи са непоколебими! Но и тотално объркани! Искат хем да печелят по капиталистически, хем да са защитени по комунистически!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com