В България Сузита колкото щеш. И какво от това?

21550
В България Сузита колкото щеш. И какво от това?

В последните няколко дни медиите ни заливат с една история, която по никакъв начин не заслужава вниманието, което й се отделя. Цяла България се тресе по принуда от скандала с 14-годишната дъщеря на Орхан Мурад Сузи и нейната песен "Луцифер и Буда", в която тя размахва средни пръсти и се кълчи като среднопрофесионална порноактриса.

Видеото предизвика такъв смут сред иначе кристално чистото откъм морал българско общество, че сега сме принудени да слушаме разпитите на Сузи и баща ѝ в сутрешните блокове, в съботно-неделните програми, по знайни и незнайни предавания и къде ли още не.

А всичко това е толкова ненужно. Ако има късмет, един ден Сузи ще се срамува от глупостите, които е пяла на 14 и от клиповете, които е правила. Тя нито може да обясни смисъла на думите, които е наредила един ден "докато ѝ било скучно", нито има представа защо се чекне насам-натам в компанията на някакви татуирани мъже, които вероятно и те като нея "просто не обичат да четат книги".

Сузи си има глава на раменете, с каквото и да е пълна тя, ще се оправи. Въпросът е какво правим всички ние, останалите.

Вроденият български нагон към съдене, нихилизъм и преувеличение трябва да бъде обуздан. България е пълна с умни и свестни 14-годишни момчета и момичета. Разбира се, пълно е и със Сузита. Кои са повече е сложен въпрос, но той няма отношение към настоящия казус.

Мнозина скочиха, че Сузи е пошъл пример за подражание на младото поколение. Въпросът е - кое младо поколение? Ако децата ви са бъдещи Сузита, естествено, че тя ще им е пример. Ако са добри и интелигентни младежи обаче, за какво се притеснявате? Че ще се заразят с плиткоумие, разпасаност и простотия? Спокойно, тези неща не са заразни - тях или си ги носиш, или не.

По целия свят е така - публични личности стават и заслужили, и незаслужили хора. Свикнали сме да поставяме на отделни плоскости "пошлата" Сузи и "световната звезда" Бионсе например, въпреки че клипът на дъщерята на Орхан Мурад е абсолютно съизмерим по кич и неадекватност с последните фотосесии на Бионсе. Обобщенията за провала на младите и провала на държавата също са излишни. Британските младежи всяка година се търкалят като животни, пияни до безпаметност, по улиците на Слънчев бряг, но Великобритания не е потънала в небитието.

Просто имаме навика да преувеличаваме - виждаме една Сузи и започваме да се тръшкаме, че от новото поколение нищо не става, че всички млади момичета са с леко поведение, без морал, безмозъчни и златотърсачки. Което просто не е вярно.

В България има Сузита колкото щеш. И какво от това? Срещу тях стоят хилядите свестни млади хора, от които ще стане нещо, които никога няма да редят безсмислени рими и да се излагат по телевизията. Възможно е те да са по-малко, но ги има и заради тях не може да зачеркваме цяло едно поколение. Защото в България няма САМО Сузита. И затова колкото по-малко внимание обръщаме на подобни недоразумения, толкова по-добре.

Коя е най-слушаната песен в България?

Според BMAT и тяхната национална класация за ротация в родния ефир, "Shape Of You” на Ед Шийрън на първо място за трета поредна с...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com