Васил Иванов се закани да съди Виктор Николаев

4564
Васил Иванов се закани да съди Виктор Николаев
Снимка: Actualno.com

Разследващият журналист Васил Иванов, който предизвика скандал в Нова телевизия с твърденията си, че системно е бил цензуриран, се закани да съди водещия на сутрешния блок на телевизията Виктор Николаев. Иванов обяви това в личния си профил във Facebook.

Като причина за решението си журналистът посочва думи на Николаев от 20 април, когато водещият заяви, че Дарина Сарелска (бел. ред. - директорът на направление "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия) е спирала поръчки. Иванов тълкува тези думи като твърдение, че подготвяни от него материали, спрени от Сарелска, всъщност са били поръчки. Ето какво точно каза той:

Борисов реагира остро на публикации на "Капитал", свързващи го с продажбата на Нова телевизия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира остро в социалната мрежа Facebook на публикации на вестник "Капитал", които го свързват с продажб...

"Как разбра бе, Викторе!? Видя ли, чу ли какви материали готвя!? Познаваме се с теб от 20 години Допреди да подам оставката си и да кажа истината за Сарелска от своята позиция, не забелязвах да мислиш така за мен. А моята гледна точка - че Сарелска ме принуди да се махна с действия си от телевизията в която дадох 14 от най-хубавите години в живота си защо не ти дойде на ум? А ако е вярна моята позиция? Гледай спрените ми предавания скоро в друга телевизия и тогава говори дали са поръчкови! А ако не са!? Заради тези твои думи и внушенията ти за световни конспирации извършени от мен ще се видим в съда. Явно ти и партньорката ти (бел. ред. - Ани Цолова) така разбирате и практикувате журналистическата професия - фантазии и измислици. Без дори да си направите труда да попитате и другата страна. Затова занапред съветвам хората да имат не едно, а много наум дали да ви вярват. Аз вече не ви вярвам. И затова й не ви гледам."

Припомняме, че Иванов опита да представи своята гледна точка пред "Шоуто на Слави", но епизодът от предаването с неговото участие беше спрян. Затова Иванов и екипът на шоуто направиха нарочна пресконференция, на която представиха гледната си точка – че Сарелска системно е спирала материали на Васил Иванов за обществени поръчки, както и подозрението си, че в един случай го е направила заради девер си – депутатът от ГЕРБ и бивш областен управител на Смолян Недялко Славов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com