Волен спасява "Атака" - с аборти

10598
Волен спасява "Атака" - с аборти
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

Миналото лято бе шумът на Валери Симеонов. Сега дойде ред на друга шумна идея - абортите на Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" поиска дебат за абортите по американски модел, едно хубавичко и типично разделящо по-равно "за" или "против" обществото. Волен цитира зловеща статистика - че се правят по 26 000 аборта годишно в България, а после зловещо цитира предполагаем и целен в бъдеще наказателен кодекс - това били категорично 26 000 убийства. 

Тук все още няма да навлезем в този дебат по една-единствена причина: че целта на Сидеров е да влезем. 

Сидеров преживя тежък удар, малко очакван. Голямата изненада на евроизборите беше, че Каракачанов, който постепенно потъваше в анонимност в патриотичната коалиция, обра целият националистически вот, оставяйки 1 % и на Сидеров, и на Симеонов. Вероятно комбинацията от енергичния Джамбазки и шаманската потънала в дим фигура на Андрей Слабаков свърши работа. Как да се излезе от тази ситуация? Как да бъдеш отново забелязан? В такива моменти на помощ идват златните сечения - намираш тема, по която всички са 50 на 50, делиш морето на две като Мойсей и си готов. А почти всички теми от този тип вече са изчерпани: про или анти европа, либерализъм или консерватизъм, парад на хомосексуалните или парад на семейството, русоамериканофилии и русоамериканофобии.

Затова - аборти. Както важна и болезнена, така и хрупкава, сладка, интимна тема. 

Първо, намесваш църквата и правиш чудесна алхимия: християнство + "Атака". Църквата наместничи на Бог, а "Атака" наместничи на църквата. Църквата няма политическото влияние да подкара един дебат така както може Волен - скандалничко, здравичко. Но той може да я призове като солист на хора и зад него да отеква църковния хор, така както подобава на истински солист. 

Второ, медиите. Медиите умират от глад за теми през лятото и макар добре да са наясно каква е целта на тая работа, ще я отразят, понеже е интересно и пълни сутрешни блокове. Един защитник на абортите и един критик - какво по-хубаво? Кажете си едната позиция, кажете вие другата и ето на: спорът станал, занимателен, вълнуващ. Недай си боже някой да се обяви за абортите - той ще се обяви за либерален негодяй, светски в най-лошия смисъл на думата човек, който не разбира, че утробата е божи дар и с божия дар могат да се разпореждат само двама: Бог и Волен Сидеров. 

Трето, хубава националистическа кауза. Ние сме в демографски колапс, няма деца, не се раждат. И вината да не се раждат не е в бедността, трудностите да отглеждаш дете, слабата социална система, ниската икономическа перспектива: вината е в тийнейджърките и младите момичета, които махват с ръка и отстраняват бебетата, така както се отстранява козметичен дефект. Тъкмо те са причината - натам бие Волен - да не се размножаваме, защото хем пропиляват дара божи, хем пропиляват възможността да напълнят демографската бездна, която са длъжни да попълнят, защото каква иначе им е работата.

И ето, че лека-полека скалата на процентчетата на "Атака" бавно се пълни нагоре - тъкмо да се уплътни времето до местните избори, а на тях се уплътни вотът за местните изроди. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Германия би закъсала, ако ги нямаше чужденците

Възходът на Виетнам: каква е тайната на успеха

Ядрените амбиции на Турция и опасната зависимост от Русия

Как поляците си върнаха демокрацията, а българите - не

Лозан Панов: Как системата (въз)произвежда „нотариуси“ и „джуджета“

Тръмп и тъмното минало на "America first"

Нужда от реформи: какво не е наред с китайската икономика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...