Заради лошото време закъснява изплащането на пенсии в някои региони на страната

2728
Заради лошото време закъснява изплащането на пенсии в някои региони на страната
Снимка: Getty Images/Guliver

Създадена е организация за изплащане на пенсиите за м. януари 2017 г, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде "Фокус". По график се изплащат пенсии във всички областни градове на страната.

Нормално протича процесът в областите: София, Благоевград, Габрово, Варна, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище и Хасково.

Пенсионерите ще приберат 9 милиарда лева през 2017 година

Очакваните разходи на държавата за пенсии през 2017 година ще бъдат 8,9 милиарда лева. В тази сума са включени и различните видове доба...

Поради пътната обстановка се налага автомобилите на „Български пощи" да извършват по два курса на ден до определено населено място - за инкасо доставка на пари за пенсии и за пренасяне на пратки.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната закъснява изплащането на пенсии в региона на Свищов и Павликени, както и в няколко села в района на Враца, Монтана, Пловдив и Разград. Нарушен е графикът и в някои райони около Бургас и Ямбол. Не се изплащат пенсии и в общините Две могили и Бяла, Русенско.

Автомобилите на „Български пощи" са в пълна готовност и там, където се разчистват пътища, се предприемат незабавни доставки на пратки и преводи. Утре ще се изплащат по график пенсии в Таваличево и Бобов дол.

„Български пощи" ЕАД има готовност да възстанови работния процес по изплащане на пенсии в областите Добрич, Шумен и Силистра веднага щом метеорологичните условия позволят това. В населените места, където има забавяния при изплащането на пенсии, са уведомени кметовете и пенсионерите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com