Игри на кодове, ателиета и музика предлага музеят във Враца

3542
Игри на кодове, ателиета и музика предлага музеят във Враца
Снимка: Л.Филипова

С арт ателиета, модно дефиле, музика, танци, кино, приключенски игри по подобие на световния хит "Игра на тронове" и още много изненади за врачани са подготвили и тази година организаторите от РИМ Враца за своята публика. Началото на предизвикателството е в 17:00 ч. Всеки посетител може да види артефакти от музея, които сам ще открива, като сканира съответен код с телефона си. Ще има танци от съставите на Младежкия дом – "Харизма", балет "Скай" и "Вива" ще покажат магията на танца. Джаз, фънк и приятна музика ще звучат в залите на врачанския музей, разказва кореспондентът на Actualno.com.

Организаторите обещават да привлекат вниманието на посетителите от 16:00 до 01:00 ч. през нощта.  За финал в малката зала на художествената галерия музея ще има и филм. Идеята е да се привлекат младите хора и да се стимулира приключенския им дух. В пространството пред сградата на музея ще бъдат скрити експонати, които тийнейджърите със смартфони ще търсят и откриват. Музейните работници вече са тествали новата игра и коментират, че е привлекателна и завладяваща. Видеото към играта е направено от Люба Филипова с помощта на компютърния специалист Пламен Петков, а в ролята на тракийската принцеса от Могиланската могила, която разказва историята на всеки експонат, влиза младото попълнение на музея  Доротея Владова.

Реновираха експозицията на къща музей "Ласло Наги" в Смолян

Реновирана е експозицията на къща музей „Ласло Наги“ в Смолян по договор с посолството на Унгария в България и Унгарския ку...

Идеята е да бъде показано културното наследство по атрактивен начин пред родители и деца, така че те да възприемат музейните артефакти като част от  световното културно богатство. Всеки посетител може да изработи с ръцете си в ателиетата нещо, което да остане за спомен. Според Тихомир Машов, уредник в РИМ, идеята, която искат да внушат той и колегите му, е, че реално съществуват съкровищата и те се намират в музея. В рамките на шегата, разказва Т. Машов, не ги е подминала идеята да излъчат и последната серия от поредицата "Игра на тронове", но тя се излъчва в понеделник. Амбицията на музейните работници от Враца е да приучат своята аудитория, така както във всички големи музеи по света, хората се срещат и общуват, така и врачани да се срещат на чаша вино или кафе, разглеждайки новите експонати в музея.

"Ако искате да прекарате няколко часа в музея на Враца, да послушате музика и да участвате в интерактивната "Игра на кодове", елате и донесете само усмивката си, от нас ще добавим култура и много артизненади" – това е поканата от организаторите на РИМ-Враца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Пускат парното във Враца

Скандали и закани: В село Лиляче три пъти броили бюлетините, сметката не излизала

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com