X
 
 

Калин Каменов отчете работата по ремонта на пешеходната зона във Враца

2093 0
Калин Каменов отчете работата по ремонта на пешеходната зона във Враца
Снимка: община Враца
Кметът на Враца Калин Каменов направи отчет за извършената работа по проекта за обновяване на централната пешеходна зона във Враца. Той уточни, че в момента се работи в зони 5 и 6, които заемат пространството между читалище „Развитие“, сградата на местната администрация и паркът зад паметника на Христо Ботев, каза Каменов. Положена е новата настилка, като в момента се отстраняват неравностите и се изгражда вертикалната планировка. Заедно с тези дейности е монтирана и системата за капково напояване, а служителите на фирмата-изпълнител започнаха засаждането на нови дървесни видове и храстовидна растителност.

„Преди седмица фитосанитарна оценка от експерти установи  кои от дърветата са болни или има такива в процес на гниене, които създават реална опасност за преминаващите граждани. Категоричен съм, че там, където се премахват дръвчета, същите ще бъдат подменяни с нови“ – коментира кметът Каменов и допълни, че ремонтните работи ще продължат в района от сградата на бившата Сувенирна палата до улица „Кръстьо Българията“.

Предстои да се монтират нови осветителни тела. Главният архитект на Община Враца Чавдар Спасов добави, че при ремонта на двете зони е възстановен и участъкът около кулата на Мешчиите и Болярската църква.

След  близо  едномесечна пауза , в която се провеждат Ботевите чествания, ще стартира работата по подмяната  на настилката на площад „Христо Ботев“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално