Неофициално от експертизата: Тодор е починал от естествена смърт

11792
Неофициално от експертизата: Тодор е починал от естествена смърт
Снимка: facebook.com/pages/Animal-Help-Vratsa

18-годишния Тодор не е починал вследствие на удар или директна травма, сочи съдебно-медицинската експертиза. Това информира "Зов нюз", като се позовава на свои източници.

Братът на Тодор: И аз нося бокс в себе си

Братът на Тодор Йорданов, който почина след сбиване във Враца, призна, че също носи бокс в себе си, за да го ползва при самозащита. &b...

Причината за кончината на абитуриента най-вероятно е заболяване. Няма причинно-следствена връзка между повърхностните наранявания и настъпилата смърт, показвала експертизата.

Установило се е, че по тялото на Тодор наистина има 28 точковидни охлузвания от лявата страна. По-голямата част от тях са получени при падането на земята, според източниците на медията.

Десетки съученици, роднини и приятели си взеха последно сбогом с 18-годишния младеж, който почина след побой в центъра на Враца миналия вторник. Погребението беше извършено във врачанския квартал "Кулата". По думите на негови близки разходите за опелото са от събрани средства за почерненото семейство.

За побоя са обвинени братята Иван и Десислав Дамянови, които се намират под домашен арест. Мярката се протестира и от прокуратурата, и от защитата. Обвинението иска те да бъдат задържани "под стража", защото се разследват за умишлено убийство по хулигански подбуди, посочва БНР.

Един от братята, пребили Тодор: Не съжалявам, той ни нападна

Врачанският окръжен съд продължава да гледа мерките за неотклонения на братята Десислав и Иван Дамянови, обвинени за смъртта на 18-го...

Адвокатите на обвиняемите пледират за по-лека мярка, защото няма доказателства, че двамата братя са причинили смъртта на Тодор.

Припомняме Ви, че по разпореждане на главния прокурор във Враца по спешност бе изпратен екип от следователи на НСС миналата седмица. Те са отишли там с най-новата мобилна техника за разследвания, с която следствието разполага.

Сотир Цацаров разпореди още към Враца заедно със следователи да пътуват съдебни медици от Военномедицинска академия, които по разпореждане на прокуратурата да направят втора аутопсия на 18-годишния Тодор и така прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови.

Според източници на БНТ от първата аутопсия има данни, че в белите дробове на Тодор е имало храна.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което води до задушаване. Медици твърдят, че това не може да се счита за лека телесна повреда.

Погребаха Тодор от Враца

Десетки съученици, роднини и приятели си взеха последно сбогом с 18-годишния Тодор Йорданов от Враца, който почина след побой в центъра...

Знаете, случаят с убийството на младежа предизвика високо обществено недоволство. Стотици граждани, близки, приятели и познати на Тодор протестираха във Враца в продължение на дни.

Солидарност с мъката на почерненото семейство изразиха и граждани, които се събраха пред Съдебната палата в столицата в знак на недоволство от съдебния процес.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com