Областен информационен център Враца консултира безплатно за създаване на бизнес по европейски проекти

5883
Областен информационен център Враца консултира безплатно за създаване на бизнес по европейски проекти
Снимка: Ан.Костова за actualno.com

Повече от 200 фирми от началото на 2019 г. са били информирани за възможностите, които предоставят еврофондовете у нас. „Нараства броят на посетителите през последните 3 месеца, които искат информация от нас, сподели Цвети Иванова, шеф на центъра за региона. Отделно ни звънят по телефона, включително искат и консултация по facebook. Най-голям интерес представляват въпросите, свързани с откриване на собствен бизнес. През миналата седмица ни се похвалиха за стартирал вече такъв бизнес – откриване на автомивка“, допълва Иванова.

Областният информационен център вече 7 години помага за внедряване Европейската политика и разпространение на информация за възможностите и начините на финансиране по европейски проекти. Предоставянето на конкретна информация е напълно безплатно, а популяризирането на добри практики е основна политика на служителите в Центъра.

Калин Каменов подкрепи протеста на медицинските сестри във Враца

Повече от 30 медицински сестри излязоха на протест днес пред сградата на Община Враца. Тяхната цел е да се провокира здравния министър ...

Тази година Община Враца изпълнява проект за осигуряване функционирането на Областния информационен център. Финансирането е по ОП „Добро управление“, а средствата са в размер на 369 999 лв., заяви ръководителят на проекта Силвия Ганева.

“От началото на 2019 г. сме участвали в обучения, откриване на проекти, оказвали сме съдействие на кметовете по селата с информация по ПУДОС“, допълва Силвия Ганева.

Голям е интересът в последно време към малките граждански инициативи и за стартиране на бизнес за модернизация на малки и средни предприятия.  Областният център е включен със заповед на Министерството на образованието по Програма „Хоризонт 2020“ - рамкова програма на ЕС за научни изследвания и иновации. Само 4 центъра в България имат възможност за работа по нея, уточнява Цвети Иванова.

Важно е да се знае, че сега са отворени възможности за работа по програма Морско дело и рибарство.Те предлагат финансиране до 100 хил.лв., които могат да се използват за зарибяване, огради, техника, работно облекло. Възможности  предлага и Програмата за подобряване на производствения капацитет на малки и средни предприятия. Основно изискване е фирмите да имат приключени 3 финансови години. Отворена е за кандидатстване до 21 май. Също през май приключва и подаването на документи по програма Умения на ОП Човешки ресурси, където се предлагат 3 вида обучение – бял сектор, творчески и компютърни умения. Работодателите, спечелили проект, могат сами да организират обучения, като ще разполагат с минимум 15 хил.лв., уточни Цвети Иванова.

Кметът на Враца към младежите: Бъдете мотивирани и се занимавайте с политика

Дискусия събра младежки организации от област Враца, заместник-министър Ваня Колева  и експерти от министерството на младежта и сп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com