Пореден побой с участието на синовете на скандалния кмет Ценко Чоков, институциите мълчат

8649
Пореден побой с участието на синовете на скандалния кмет Ценко Чоков, институциите мълчат

Пълно мълчание на институциите по пореден случай на побой с участието на синовете на скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков, информира bTV.

Пребитият мъж също отказва да говори. Той е напуснал болницата в неделя като обяснил, че е заплашван.

Арестуваха сина на кмета на Галиче заради побой

Синът на скандалния кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков – Мартин, е задържан за побой в заведение в Бяла Слатина. Информа...

В нощта срещу неделя синовете на Ценко Чоков нападат и пребиват с боксове 29-годишния Мариян Йотов в местно заведение. Пребитият е приет в болница със синини и комоцио.

Подаден е сигнал до полицията. Силите за реда задържат Мартин и Спас Чокови.

На следващия ден Мариян Йотов напуска болницата. Пред медиците обяснил, че е заплашван. Променя показанията си пред полицията, изключва телефона си и отказва среща с медиите. От клуба, в който е станал побоят твърдят, че тази нощ охранителните им камери не работели и отказват коментар.

Пострадалият е бил придружен от общинския съветник от АБВ Борислав Попов. Днес той твърди, че побой не е имало, а приятелят му Мариян бил много пиян, паднал от стола и се ударил. Въпреки че е публична личност, Попов отказа да разкаже пред камерата на bTV какво се е случило, защото „щял да си навреди”.

От окръжната прокуратура във Враца обясниха, че е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда срещу неизвестен извършител. В село Галиче са убедени, че синовете на Ценко Чоков въобще не са били задържани за 24 часа.

Кметът на Галиче води съселяните си на море - преди изборите

Кметът на село Галиче Ценко Чоков обещава да осигури почивка на море за съселяните си – точно преди изборите. Чоков всъщност още ...

Кметът не беше открит за коментар нито в кметството, нито в бившия Младежки дом в селото, който сега е негова собственост. Той не отговари и на телефона си.

Други потърпевши обаче се решиха да проговорят. 18-годишният Питър Радулов също е имал сблъсък с кметския син Мартин.

„Заплашва, че ще ме убие, че ще ме запали - ще изгоря жив. Получавах заплахи и от баща му Ценко Чоков”, разказва Радулов.

По думите му синовете на кмета се закачат и тормозят всички в селото. Хората се страхуват да излязат и да кажат какво се случва, защото са под натиск.

От страх за живота си младежът се изселил от Галиче, но отказал да оттегли жалбата си. През септември къщата му е била подпалена.

Три версии за престъплението срещу Веселин Тушинов в Галиче

По три версии работи полицията за огнената вендета в Галиче. Това стана ясно от думите на шефа на врачанската полиция Иван Кирилов. Ск...

На последните местни избори Венцислав Николов е бил застъпник на изборите на опонента на Ценко Чоков. Твърди, че синът на кмета го заплашва и досега.

Николов е подал две жалби срещу кметски син в полицията, но все още няма резултат.

Полицията и прокуратурата мълчат по случаите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com