Продължава издирването на поне 10 души в Мизия

16429
Продължава издирването на поне 10 души в Мизия
Снимка: БГНЕС

 

Ситуацията в Мизия продължава да бъде тежка. Все още няма данни за местонахождението на около 10 жители на града, които не са сред евакуираните. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев, който пристигна в наводнения от придошлата река Скът град.

До момента има данни само за един загинал в наводнението, 60-годишен мъж. Той е отказал да напусне къщата си и да се евакуира, посочи министър Йовчев.

Водната стихия в град Мизия взе първа жертва

Водната стихия взе първата си жертва в град Мизия. Става дума за загинал мъж. Информацията съобщи за БГНЕС депутатът от "Коалиция за Бъ...

От общината са подготвили списъци, за да се провери кои от жителите са евакуирани и дали има хора в неизвестност. Започва проверка на наводнените къщи с лодки, за да се открият евентуално бедстващи хора в тях.

Почти насилствено евакуираме хора, виждайки огромната заплаха за техния живот. Това каза в интервю за агенция „Фокус” Виолин Крушовенски, кмет на град Мизия.

Той добави: „Има хора, които не желаят евакуация. Почти насилствено ги извозваме, виждайки огромната заплаха за техния живот. Въпреки всичко тези хора, като че ли се инатят. Като цяло сме евакуирали над 600 души. Разположили сме ги в двата сухи полюса на града, за да можем да им осигурим необходимите грижи, да им доставим вода, храна, завивки и медицинска помощ”, обясни той.

Относно това дали има подадени сигнали за изчезнали хора, кметът на Мизия каза: „Към момента не можем да направим този анализ, както не можем да направим справка колко са разрупените къщи, селскостопански сгради, нито колко декара земеделска продукция е залята”. „За съжаление явно е залята почти цялата територия, тъй като ние сме един равнинен участък, водата се е акумулирала в тази равнина и в седващият момент идва с огромна сила и залива нашия град. Не сме в състояние да направим такава статистика”, допълни кметът.

Наводнение в Бяла Слатина заради обилните дъждове

Приливната вълна от пороите във Врачанска област рязко повиши нивото на река Скът и предизвика наводнение на приземни етажи и пътища ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com