Талантливи деца от Враца са участници в проекта “Твоят час“

1460
Талантливи деца от Враца са участници в проекта “Твоят час“
Снимка: Община Враца

Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности "Твоят час" е най-мащабният в страната, реализиран в сферата на образованието. Финансира се от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и бе осъществен в рамките на последните две години. Над 10 хиляди деца в област Враца са участвали в тази голяма програма за развитие на ученическия потенциал, като са допълвали, развивали и надграждали знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

Това стана ясно днес на заключителния форум по проекта, който се проведе в Градската концертна зала. Приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът Петя Долапчиева. Тя връчи на началника на РУО – Галина Евденова поздравителен адрес от името на кмета Калин Каменов. На форума присъстваха още областния управител Малина Николова, депутати,  представители на Министерството на образованието, директори на учебни заведения от област Враца, учители и ученици. В препълнената зала присъстваха и  много педагози и родители, които поощриха малчуганите и младежите, които демонстрираха умения, усвоени в клубовете по интереси в рамките на „Твоят час“.

В проекта „Твоят час“ участват 20 училища на територията на Община Враца, с включени в заниманията 4 168 ученици. Цифрите сочат, че над 50 % от децата, участвали в занимания по „Твоят час“, са повишили резултатите си на държавните външни оценявания след 4-ти и 7-и клас. Около 6000 деца са взели участие на важни регионални и национални форуми. От тях 332-ма са получили награди за своите постижения.

„Благодаря на всички за усилията, трудът и великолепните резултати от работата по проекта „Твоят час“. Доказахме, че можем да намираме път към децата, чрез който да ги стимулираме да вярват повече в себе си и да се развиват!“, заяви Галина Евденова.

В рамките на заключителния форум пред гостите бе представен филм за проекта, който пресъздава историята му, видяна през очите на деца, педагози, експерти и кметове на общини. За финал по програмата, символично звънеца удари директорът на училището в село Селановци Петя Русинова, след което сцената превзеха талантите от група „Малки весели звънчета“ към СУ „Христо Ботев“, които изпълниха „Химн на децата“ и сложиха начало на пъстрия концерт с участието на десетки вокални и танцови формации от училища в цялата област. За желаещите да видят и постиженията на  децата, занимавали се с приложно изкуство и текстил, във фоайето бе подредена изложба.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com