Вицесветовен шампион по борба стана спортист № 1 на Враца за 2018 година

10095
Вицесветовен шампион по борба стана спортист № 1 на Враца за 2018 година
Снимка: Община Враца

Кирил Милов бе избран за спортист №1 на Враца за 2018 година. Младежът е завоювал второ място на световното първенство по борба в Будапеща. Призът за състезателят на спортен клуб по борба „Ботев - 93”е доказателство за завоюваните високи спортни успехи през изминалата година - осмо място на Европейско първенство за младежи  до 23 г. в Истанбул, трето място от Международния турнир ,,Никола Петров” в София, първо място от Международния турнир ,,Йоан Курнарин” в Букурещ, трето място от Международен турнир ,,Петко Сираков-Иван Илиев“ в  Русе и пето място в Държавния личен и отборен шампионат в Ловеч.

Почетната статуетка на вицесветовния шампион по борба и плакет на неговия треньор – Юлиян Димитров, връчиха председателят на клуба по борба „Ботев - 93“ – Вангел Вангелов и футболистът на „Ботев“ Враца – Валери Божинов.

Кметът на Община Враца Калин Каменов поздрави наградените и заяви,че Община Враца е  подала искане за финансиране на цялостен ремонт на волейболната зала, стартира последният етап от ремонта на стадиона, от Министерството на младежта и спорта ще бъдат отпуснати средства за изграждане на писта за лека атлетика, както и че е подаден проект за ремонт на зала „Вестител“, финансиран по програма „Красива България“.

„Всяка година подобряваме спортната инфраструктура и идвайки тук, ние отчитаме пред вас какво сме направили. Благодаря ви за усилията, които влагате в спорта, и искам да знаете, че имате нашата подкрепа. Пожелавам ви да бъдете здрави и да продължавате да ни радвате с успехите си на национално и световно ниво!“ -  каза в приветствието си Калин Каменов.

В топ 3 на най-добрите спортисти влязоха Йоан Димитров от СК по борба „Ботев - 93“, с треньор Димитър Найденов и неговият съотборник Стоян Кубратов, с треньор Ангел Петров.

Четвърто място в класацията бе отредено за възпитаника на Ивайло Младенов  – Пламен Петков, който през 2018 г. печели първо място на Националния шампионат скок дължина за мъже и жени в зала. На пето и шесто място в класацията се наредиха състезателите от СК по борба „Ботев -93“ – Росиян Дермански, с треньор Димитър Найденов и Светослав Николов, с треньор Николай Ценов.

Под номер седем се класира Детелина Петрова от СК „БОБАТА“ – тенис на маса, с треньор Любомир Георгиев, осмото място бе отредено за Стилиян Найденов от СК по борба „Ботев - 93“, с треньор Ангел Петров, следван от състезателя от СК Спортна стрелба „Ботев“ – Кирил Георгиев, с треньор Мариана Ангелова. Тази година десетото място разделят двама спортисти -  това са Десислава Йорданова от АК „Павел Павлов“, с треньор Румен Павлов и з.м.с. Дамян Петров от Спортно-технически моделен клуб-Враца.

Тази година най-добър отбор на Община Враца стана ПОФК „Ботев“ Враца, с треньор Сашо Ангелов. Почетната статуетка бе връчена на капитана на тима Ивайло Михайлов и на вратаря Христо Митов от председателя на Общинския съвет – Румен Антов.

На тържествената церемония бяха раздадени и награди в категорията „Най-перспективен млад състезател“. Отличени бяха: Димитър Георгиев, Никол Крумова и Христо Бисеров от СК по борба „Ботев - 93“, Ивона Йорданова от СК „Олимпия“ Враца, Деян Цветанов от СКЛА „Ивайло Младенов“ и Николай Цветков от Боен клуб „Сила“.

Призът  треньор №1 на Община Враца за 2018 г.  бе присъден на Юлиян Димитров и бе връчен от кмета Калин Каменов.

Имената на 10-те най-добри спортисти бяха определени от комисия с председател заместник-кметът Петя Долапчиева и в състав: Ангел Иванов - председател на Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки политики към Общински съвет Враца; Мария Георгиева-младши експерт в Министерството на младежта и спорта за Северозападна България; Денислав Георгиев –изпълнителен директор на Професионален общински футболен клуб „Ботев” Враца; Маринела Петрова - директор Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности“; спортните журналисти - Георги Петров, Иван Въжаров и Емил Дамянов; спортните експерти от Община Враца - Калин Григоров и Георги Тодоров. Тази година в номинациите за „Спортист на годината на Община Враца“ се включиха 14 клуба с предложения за 43 спортисти в индивидуалните спортове, за 4 отбора, 7 треньори и 12 перспективни млади състезатели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Пускат парното във Враца

Скандали и закани: В село Лиляче три пъти броили бюлетините, сметката не излизала

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com