X
 
 

Враца посреща Никулден с благотворителна изложба-базар

310 0
photo of Враца посреща Никулден с благотворителна изложба-базар
Снимка: Община Враца
По традиция площад "Христо Ботев" събра десетки граждани и гости на Враца, за да честват християнския празник Никулден. Негово Високопреосвещенство врачански митрополит Григорий отслужи тържествен водосвет за здраве и благополучие.

На площада бяха раздадени над 1 500 порции от рибния курбан. 50 шарана бяха приготвени за закупуване в кулинарна изложба-базар.Рибните ястия са дело на професионални майстор-готвачи от детските градини и ясли, както и от майстор-готвачите от Общинско предприятие „Социални дейности”, и бяха предложени за закупуване от гражданите. Средствата, получени от изложбата-базар, ще бъдат дарени за изграждане паметник на видния врачанин - кинорежисьора Людмил Кирков.

Бургас отбелязва празника на града и почита своя закрилник Св. Николай Чудотворец

С тържествена сесия започна празничният ден в Бургас. На нея бяха обявени новите почетни граждани и отличените с други награди бургазли...

"Ако преди години Никулден бе по-скоро семеен празник, то днес всички ние сме тук, на площада и заедно почитаме покровителя на банкерите и семейството – Свети Николай. Надявам се с всяка изминала година, присъстващите да са все повече. С моя екип продължаваме традицията на празника да се провежда Никулденски базар, като със събраните средства ще бъде подпомогната родолюбивата инициатива за изграждането на паметник-чешма за Людмил Кирков. Пожелавам на всички именици и присъстващи да са здрави и да постигат много успехи. Честит празник!", каза кметът Калин Каменов в приветственото си слово.

Празникът ще продължи и през деня от 16:30 часа, когато ще бъдат запалени тържествено светлините на коледната елха

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители