Завод разкрива 500 нови работни места във Враца

24788
Завод разкрива 500 нови работни места във Враца
Снимка: Община Враца

Започна изграждането на производствения комплекс на „Теклас България“ във Враца. Първа копка за новия завод направиха днес Георги Георгиев - пълномощник на фирмата в България и кметът Калин Каменов. Инвестицията е в размер на близо 30 милиона лева, като първоначално ще бъдат разкрити 500 работни места.

„Нашата компания работи с всички световни марки автомобили, а в момента произвеждаме части за електро и хибридни автомобили. Предпочетохме Враца, заради променящия се облик на града, адекватната инфраструктура и диалогичността на местната власт. Ще започнем производството с 1 корпус, в който ще ангажираме 500 човека от региона, като постепенно ще разширим завода с още 3 корпуса. Планираме още един мащабен проект, отново за близо 30 млн. лв., като вашият град отново ще бъде мястото за неговото реализиране. Надявам се другата година по това време да присъстваме на официалното откриване на нашия нов завод във Враца“ – каза пълномощникът на „Теклас България“ – Георги Георгиев и допълни, че със стартирането на работата ще се търси сътрудничество и с местния бизнес.

Председателят на Българска агенция за инвестиции – Стамен Янев заяви, че благодарение на доброто партньорство с Община Враца, градът позиционира Северозападна България на световната карта на автомобилната индустрия. „От началото на годината това е вторият инвеститор, който стартира изграждане на завод във Враца. Вярвам, че до няколко години градът ще има коренно различен облик“ – заяви Янев и връчи на кмета Каменов грамота от името на министъра на икономиката и БАИ, с отличието „Инвестиционното острие на северозапада“.

На церемонията кметът Каменов коментира, че постепенно Враца се превръща в новата индустриална столица на Северозападна България. „Благодарение на Министерство на икономиката, Българска агенция за инвестиции и личната подкрепа на премиера Борисов, преди година започнахме преговори с „Теклас България“. Инвеститорите обиколиха доста градове в региона, но предпочетоха Враца. Вярвам, че след една година това място, което преди беше една запустяла територия, ще се превърне в мощна индустриална зона. С изграждането на завода на Теклас, както и този на МД Електроник, се създават условия за работа на много наши съграждани, които в момента са в други градове от страната. Вярвам, че съвсем скоро ще бъдем сочени като пример за бързоразвиващ се град!“ – добави още Каменов.

На събитието присъства и председателят на Общинския съвет – Румен Антов, който пожела успех на инвеститора и строителя и заяви, че всички общински съветници са подкрепили идеята за изграждане на завод във Враца.

Програмата продължи със символична първа копка на новия завод, която бе направена от кмета Каменов, председателя на БАИ – Стамен Янев, пълномощника на „Теклас България“ – Георги Георгиев и председателя на местния парламент – Румен Антов.

На официалната церемония присъстваха още: общински съветници, представители на бизнеса и граждани.

В завода на „Теклас България“ във Враца ще се произвеждат каучукови и пластмасови съединения за всички марки автомобили, като тук ще се сглобяват отделните сегменти, а фокусът ще е в части за електро и хибридни автомобили.

 Дружеството е един от лидерите в производство на части за автомобилната индустрия, като 100% от продукцията е предназначена за Европа, Азия и Северна Америка. Глобалният холдинг разполага с производствени бази в град Кърджали, Турция, Сърбия, Германия, Франция, Китай и Мексико.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Пускат парното във Враца

Скандали и закани: В село Лиляче три пъти броили бюлетините, сметката не излизала

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com