Адвокатът на Тръмп за руската намеса подаде оставка, президентът не го слушал

1683
Адвокатът на Тръмп за руската намеса подаде оставка, президентът не го слушал
Снимка: Getty Images/Guliver

Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп за разследването на специалния прокурор на руската намеса в американските президентски избори през 2016 г. е подал оставка. Това съобщава в. "Ню Йорк таймс", позовавайки се на двама души, запознати с въпроса.

Джон Дауд се е оттеглил, след като заключил, че Тръмп все повече пренебрегва съветите му. Най-същественият бил желанието на американския президент да говори директно с Мълър - нещо, което Дауд считал за "лоша идея".

Съдът в САЩ изглежда е помогнал Тръмп да стане президент

Доналд Тръмп можеше и да не е президент на САЩ, ако съдебно решение, взето през 2011 година, всъщност не беше взето или съдът беше заст...

Всъщност в опит да спре разпит на Тръмп, Дауд изпрати писмено становище до специалния прокурор по разследването на руската намеса в американските президентски избори Робърт Мълър. Това обаче едва ли ще подейства и се увеличават спекулациите, че американският президент може да откаже покана на Мълър и специалният прокурор официално да му прати призовка да се яви.

По-рано тази седмица Тръмп подсили правния си екип с адвокат, който обвинява ФБР и американското правосъдно министерство, че се опитват да обвинят несправедливо Тръмп за тайно сговаряне с Русия по време на предизборната кампания през 2016 г., което вероятно е сигнал за по-агресивен стремеж да дискредитира специалния прокурор Робърт Мълър. Той разследва възможна договорка между предизборния щаб на Тръмп и Русия за повлияване на президентските избори. Москва отрича каквато и да е намеса, а Тръмп също уверява, че нямало таен сговор.

Напускането на Дауд е най-голямата промяна в юридическия екип на Тръмп, след като дългогодишният му юрист Марк Касовиц си тръгна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com