Ахмадинеджад заклейми изборите в САЩ

6942
Ахмадинеджад заклейми изборите в САЩ

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, чието участие във Форум за демокрацията в Индонезия беше доста оспорвано, заклейми преизбирането на Барак Обама за президент на САЩ и окачестви събитието като "бойно поле за капиталисти", предаде БГНЕС.

"Погледнете ситуацията в Европа и в САЩ. Едни избори, които са израз на народната воля, се превърнаха в бойно поле за капиталисти и оправдание за изхарчването на цяло състояние", заяви Ахмадинеджад, без да спомене изрично преизбирането на Обама.

"Ето защо многобройни независими личности с чисти сърца нямат никакъв шанс да участват в правителство. Справедливостта, свободата и човешкото достойнство са пожертвани пред олтара на егоизма на едно могъщо малцинство", добави Ахмадинеджад.

Разобличавайки страните, които се представят за авангард на демокрацията, иранският президент подчерта, че там робството, колониализмът и нарушенията на човешките права винаги са били нещо нормално.

Редактор: Десислава Ушатова

Борсата не хареса преизбирането на Обама

Основните американски индекси загубиха над 2% от стойността си след спечелването на втори президентски мандат от Барак Обама, предаде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com