Аштън разговаря над 2 часа с Морси

6720
Аштън разговаря над 2 часа с Морси

Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика Катрин Аштън е провела двучасов разговор със сваления от власт бивш президент на Египет Мохамед Морси, съобщава „Ройтерс”. Аштън е на официална визита в северноафриканската страна. Не се уточнява къде се е провела срещата, но според официални източници тя е дала възможност за ‘задълбочени обсъждания”.

Дипломат номер 1 на ЕС вчера се срещна с главнокомандващия египетската армия генерал Абдел Фатах ал-Сиси, временния президент на Египет Адли Мансур, както и с официални представители на политическите партии и на политическото крило на „Мюсюлманското братство”. Въпреки ежедневните сблъсъци между привърженици и противници на Морси, страните в спора остават твърди в позициите си.

Египетското вътрешно министерство обяви в събота, че Морси, който се намира във военен арест и беше официално обвинен миналата седмица, трябва да бъде прехвърлен в затвора „Торах” в Кайро. Там вече се намира неговият предшественик – бившият президент на Египет Хосни Мубарак.

След извършения на 3 юли преврат срещу Морси в северноафриканската държава настъпи поредната политическа криза. Само през последния уикенд по време на протести загинаха между 80 и 100 души, предимно от огнестрелни рани.

Катрин Аштън усмирява положението в Египет

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Катрин Аштън замина за Египет, където днес ще п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com